Mit tehetek, hogy ne maradjak le a Qubit cikkeiről a Facebookon?

2018.01.24. · TECH

Január közepén mélyreható változást jelentett be a Facebook alapítója a közösségi oldal működésében. Úgy írják át az algoritmust, hogy a felhasználó kevesebbet lásson az általa kedvelt hírforrások tartalmaiból, és könnyebben értesüljön arról, amit a barátai, ismerősei megosztanak.

Mindez az álhírek és lájkvadász marhaságok terjedése elleni harc jegyében történik, amit Donald Trump amerikai elnök váratlan győzelme tett hisztérikussá. A több országban, köztük Szlovákiában és Szerbiában már jó ideje tesztelt változtatásról azonban bebizonyosodott, hogy elsősorban nem a kamu-, hanem a mainstream híroldalak elérését csökkentette drámai mértékben.

Mit tehet ilyen helyzetben a Qubit olvasója, ha mégsem szeretne lemaradni cikkeinkről a Facebookon? Mit tegyen, ha nem akarja teljes egészében az algoritmusra hagyni, hogy mit lásson a Facebook nyitóoldalán?

  1. A Facebookon a jobb felső sarokban lévő legördülő menüből válassza ki a Hírfolyam-beállításokat (News Feed Preferences).

  2. Kattintson az első lehetőségre, Az elsőként megjelenők beállítására (Prioritize Who To See First).

  3. A felugró ablakban ráklikkelhet azokra az ismerősökre és oldalakra, akiknek, amelyeknek a megosztásait a Facebook-fal tetején szeretné látni. Összesen 30 oldalt és ismerőst emelhet ki így.

  4. Ha végzett, és bejelölte a Qubitet, nyomja meg a Kész (Done) gombot.

Máris kicsit jobb lett a világ.