Lelépnek az Instagram alapítói

2018.09.25. · gazdaság

Az idén már több mint egymilliárd felhasználót kiszolgáló Instagram két alapítója, Kevin Systrom és Mike Krieger egy rövid céges blogbejegyzésben hétfőn jelentették be távozásukat a vállalat éléről. A poszt nem sokkal azután élesedett, hogy a New York Times oldalain megjelent az ezt meglebegtető nyilatkozatuk. Systrom és Krieger csupán annyival magyarázták távozásukat, hogy szükségük van a pihenésre, hogy visszanyerjék kreatív energiáikat.


photo_camera Systrom és Krieger – balról jobbra Fotó: Paul Zimmerman/AFP

Systrom és Krieger 2010-ben indította el képmegosztó szolgáltatását. Az Instagram villámgyorsan népszerűvé vált, felhasználói tábora röpke másfél év alatt 30 milliósra duzzadt. A félelmetes sebességgel növekedő céget 2012-ben olvasztotta magába a Facebook, 1 milliárd dollárt fizetve a szolgáltatást továbbra is menedzselő tulajdonosoknak.

Az Instagram a Facebookkal ellentétben a trenddiktáló fiatalabb generációk körében is az egyik legnépszerűbb felület, többek között a nemrég bevezetett videomegosztási funkciónak. A Quartz hírháttere szerint így néz ki jelenleg a platformhasználat a különféle generációkban az USA-ban: