Budapest élhetőségét nem az infrastruktúra hiánya, hanem a saját rossz berögződéseink rontják le

2020.10.05. · podcast

Múlt héten indult el Energiahajó néven a Qubit, az Energiaklub és a TRIP hajó közös rendezvénysorozata, ami a klíma, az épített és a természetes környezet, illetve az energiahatékonyság sokszögén belüli legégetőbb kérdésekre keresi majd a válaszokat – különböző tudományágakból érkező, gyakran egymással is vitázó szakértő vendégeink segítségével. Mint beszámoltunk róla, az első néhány eseményt Budapestnek szenteljük, így a legelső alkalommal a főváros közlekedési dilemmáit boncolgattuk.

A járvány miatt online eseményen Rab Judit urbanista, Édes Balázs közlekedésgazdász és Sebők Máté humánökológus vitázott, Orbán Gábor, az Energiaklub ügyvezető igazgatója pedig moderált. Hogyan fogunk Budapesten közlekedni 5-10 év múlva? Milyen az a kompakt város? Mi legyen a rozsdaövezetekkel? Hogyan lehetne elérni, hogy Budapest 15 perces várossá váljon? Hova járjon a gyerek iskolába, legyenek-e a fővárosban iskolabuszok? Miért van annyi céges autó? És mi legyen a rakparttal? – ilyen kérdések merültek fel a beszélgetésen, amely már elérhető videó- és podcastcsatornáinkon is.

Nézd itt, vagy hallgasd alább:



Az Energiahajó első epizódját a Qubit Podcast alatt is meg tudod hallgatni: Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás