Magyar világelsőség a gasztroenterológiai diagnosztikában

Magyar betegek vehetik igénybe először a világon mesterséges intelligenciával támogatott legújabb 3D-s kapszula-endoszkópiás vizsgálatot – állítja a budaörsi EndoRobotics Tápcsatornai Szűrő- és Oktatócentrum hétfői sajtóközleménye.

A Qubitnek megküldött tájékoztatójuk szerint a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum partnereként, de önálló „tápcsatornai- rákszűrő- és gasztroenterológiai oktatócentrumként működő egészségügyi vállalkozás eljárása „a világon elsőként ötvözi a taiwani Darwin 3D orvosi képalkotó algoritmus és az Amerikai ANX Robotica kapszula-endoszkópos optikai technológiáját”.

Gasztroenterológiai kapszula-endoszkóp
photo_camera Gasztroenterológiai kapszula-endoszkóp Fotó: Evelin Stumpf

A cég honlapja azt állítja, hogy „a technológia lehetővé teszi a kapszula pontos irányítását a gyomorban, biztosítva minden terület alapos vizsgálatát. Az aktív kapszula gyorsabban áthalad az emésztőrendszeren, csökkentve a vizsgálati időt és növelve a beteg kényelmét. Az intelligens szoftverek részletesebb és pontosabb képeket nyújtanak, javítva a diagnosztikai pontosságot. A robotvezérlés lehetővé teszi az orvosoknak, hogy a vizsgálat kritikus területeire összpontosítsanak, növelve a klinikai hatékonyságot és csökkentve a szükségtelen vizsgálatokat”.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás