High-tech készülékkel száll harcba a fejtetvek ellen egy izraeli cég

2019.01.08. · TECH

Az ultrahang elpusztítja a serkéket és a kifejlett egyedeket is, a készülék pedig el is távolítja a maradványokat a hajból, illetve a hajas fejbőrből – ígéri a Parasonic nevezetű, Tel-Avivban székelő start-up saját fejlesztésű, high-tech tetűirtójáról.

Az izraeli üzleti napilap, a Calcalis szerint várhatóan 100-120 dollárnak megfelelő áron idén nyártól már világszerte kapható tetvetlenítő kézikészülékkel mindössze tíz perc alatt ki lehet írtani és el is lehet távolítani az élősködőket.

A fejtetű (Pediculus humanus capitis) világszerte visszatérő vendége az óvodás és kisiskolás populációknak, függetlenül a higiénés és egészségügyi állapotoktól. A statisztikák szerint csak az USA-ban évente 6-12 millió 3-11 éves korú gyerek fejébe vernek tanyát a rovarfaj egyedei.

Pediculus humanus capitis emberi bőrön
photo_camera Pediculus humanus capitis emberi bőrön Fotó: SCIEPRO/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library

Az ultrahangos szerkezet már megkapta a szabadalmi és forgalomba hozatali engedélyeket az Egyesült Államokban, Ausztráliában és az Európai Unió területén is. A hírek szerint a kezelésenként cserélendő fejek ára nem lesz több 2-2,5 dollárnál

Íme egy promóciós cégvideó a tetvetlenítés legújabb módjáról:

link Forrás