Nincs több hazudozás a lemerült telefonról: a Google Maps azt is elárulja, hány százalékon áll az aksid

2018.08.03. · TECH

Nemrég újabb szolgáltatást szúrtak ki az egyre csak fejlesztett Google Mapsen a sasszemű felhasználók: ha megosztják tartózkodási helyüket valamelyik ismerősükkel, a rendszer egy kis ikon segítségével azt is közli, hogy éppen mennyire van feltöltve a telefonjuk.

Az új információ csak akkor válik láthatóvá, ha a felhasználó úgy dönt, hogy megosztja helyzetét valakivel.

Az új szolgáltatást ki is próbáltuk: amikor a címzett asztali gépen nézte a lokációnkat, nem látta az akkumulátorunk töltöttségi állapotát, ha mobilon, akkor viszont igen. Az most mellékes, hogy bár a címzett két méterre ült a megosztótól, a Google Maps szerint 300 méterre vannak egymástól.

Hogy ennek mi a haszna, nem lehet pontosan tudni, Lehet, hogy csak véletlen bug, esetleg arra szolgál, hogy barátaink meggyőződhessenek róla, hogy biztonságban vagyunk. Az biztos, hogy ezentúl nehezebb lesz hazudni arról, hogy valaki azért nem fogadja a hívásokat, mert „mindjárt lemerül a telefonja”. Ha viszont valaki eltévedt, és azért nem kezdeményez hívást, mert telefonja már közel áll a lemerüléshez, ezt ilyen módon is tudathatja ismerősével.

A tartózkodási hely megosztása tavaly került vissza a Google Maps-be, az után, hogy a szolgáltatás korábbi verzióját, a Google Latitude-ot beszüntették.