Az Amazon már javítja az év eddigi legviccesebb szoftverhibáját, a random röhögő Alexát

2018.03.08. · TECH

Kevés ilyen bugot láttunk eddig: a szoftver életre kel, és ráijeszt a gazdájára. Az Amazon digitális asszisztense, Alexa az elmúlt hetekben minden előzmény nélkül, kissé gúnyosan fel-felnevetett rekedtes női hangján, frászt hozva ezzel a felhasználókra. Valahogy így:

link Forrás

A jelenség, amiről több felhasználó beszámolt, annál is ijesztőbb volt, mert Alexa anélkül ébredt tudatára, hogy erre felszólították volna. A legtöbb beszámoló szerint többen azt hitték, hogy egy hús-vér ember nevetgél a szobájukban.

Miután a Verge hírt adott a jelenségről, az Amazon jelezte, hogy már dolgoznak az ügyön. A javítás részeként először is kiiktatják a digitális személyi asszisztensből az „Alexa, nevess” parancsot, és a kevésé félreérthető „Alexa, nevetnél?” felszólítással helyettesítik, ami reményeik szerint kevesebb téves pozitív választ vált majd ki a szoftverből – közölte az Amazon szóvivője. Alexa válaszát is módosítják: a szimpla nevetés helyett a jövőben figyelmeztetőleg azt mondja majd, „persze”, és csak utána kezd el kacagni.