Minden, ami UFO: továbbra is várjuk a pályaműveket a Qubit rajzpályázatára!

2018.07.09. · majom

Már két hete érkeznek a szerkesztőségbe a pályaművek, de bőven maradt még időd, hogy te is megálmodd UFO-csendéleted és elküldd a szerk@qubit.hu címre, a Qubit rajzpályázatára.

A jó hír: mint ígértük, a legjobb műveket közzétesszük a Qubiten. Még jobb, hogy a rajzpályázat első helyezettjét megajándékozzuk A kis herceg – Az én kisbolygóm című díjnyertes stratégiai társasjátékkal. A legjobb pedig, hogy pályázatunk valóságos érdeklődéscunamit indított, ráadásul nemcsak az alkotók körében. A kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű Rutkai Bori Banda különdíjat ajánlott fel: az Űrdöngölők című CD-mellékletes gyerekvers-kötetet.

photo_camera Fotó: Rutkai Bori Banda

Most aztán még jobban megéri ecsettel, tussal, grafittal, vászonra, papírra vagy bármilyen felületre, rajzolva, festve vagy ragasztással megeleveníteni a választ az alábbi kérdésekre vagy bármilyen további földönkívüliekkel kapcsolatos problémakörre.

Vajon hány szeme, lába vagy csillója lehet egy földönkívülinek? Szerinted az ufók is hordanak nadrágot? És szemüveget? Vajon mit csinálhat egy távoli bolygón élő lény egész álló nap? Ők is téglából vagy fából készült dobozokban tengetik az életüket? Biciklivel járnak és a saját légkörüket nem, legfeljebb a világűrt szennyezik, ha csészealjaikban bolygóközi útra indulnak? Ide azért nem jönnek, mert ők sem tudnak, vagy csak nem vagyunk nekik elég izgalmasak?

Július 29-ig még van idő, alkotásra fel!