Elektromos autó formájában tér vissza a világ egyik legszebb sportkocsija, a Jaguar E-Type

2018.08.24. · gazdaság

A Jaguar 1961-től 1975-ig gyártotta a világ egyik legszebb sportautóját, az E-Type-ot, amit az ugyancsak szép autóiról ismert Enzo Ferrari annak idején nem is az egyik legszebb, hanem egyenesen a valaha gyártott legszebb autónak nevezett:

photo_camera Jaguar E-Type Fotó: Wikimedia Commons

Idén májusban Harry herceg és Meghan hercegné is egy E-Type fedélzetén hajtottak az esküvői fogadásra:

link Forrás

A brit autógyártó, ami 10 éve az indiai Tata Motors tulajdonában áll, már tavaly bejelentette, hogy elektromos motorral készül piacra dobni az E-Type modern változatát, az E-Type Zerót. Csütörtökön a kaliforniai Montereyben aztán hivatalosan is bemutatta az autót, amit 2020-ban kezdenek kiszállítani a megrendelőknek.

Jaguar E-Type Zero
photo_camera Jaguar E-Type Zero Fotó: Jaguar

Az elektromos E-Type-ot 40 kilowattórás lítium-ion akkumulátorral szerelik fel, ami 270 kilométeres hatótávolságot tesz majd lehetővé. Százra 5,5 másodperc alatt gyorsul majd, ami kerek egy másodperccel jobb, mint az ős E-Type gyorsulása volt, ugyanakkor nem éri el például a konkurens Tesla Model S 5 másodperc alatti gyorsulását. A Jaguar azt is vállalja, hogy az elektromos hajtást beszereli a régi E-Type-ok tulajdonosainak autóiba, mert hogy pont belefér.

Jaguar E-Type Zero
photo_camera Fotó: Jaguar

Az E-Type Zero áráról egyelőre nincs hír.

Jaguar E-Type Zero
photo_camera Jaguar E-Type Zero Fotó: Jaguar