Szintet léptünk, lehetséges UFO-észlelésről ír a BBC

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

November 9-én helyi idő szerint 06:47-kor jelentkezett be az írországi Shannon repülőtér irányítóközpontjába a British Airways Montréalból Londonba tartó menetrend szerinti járatának pilótája arról érdeklődve, hogy zajlik-e a környéken bárminemű hadi tevékenység, amiről nincs tudomása, ugyanis valami nagyon gyorsan mozgó dolgot észlelt.

A BBC beszámolója szerint a reptéri irányítórony válaszára, miszerint nincs semmiféle hadgyakorlat a környéken, az utasszállító női kapitánya közölte, hogy akkor még furcsább a helyzet, mert amit látott, az nagyon erősen felvillant a repülőgéptől balra, aztán egy gyors kanyarral északnak vette az irányt, mintha nem akarna összeütközni.  

A Virgin Atlantic közelben tartózkodó járatának pilótája meteorszerű, a földi atmoszférába visszatérő objektumokról számolt be a légi irányításnak. Az általa látott két felfénylő, a hangsebesség kétszeresét meghaladó gyorsasággal haladó dolog ugyanazt a pályát követte.  

A BBC a légi hírekre szakosodott, magát légiszakértőnek valló blogger, Trevor Buckley Twitter-bejegyzését idézi, amelyben a rádióbeszélgetés linkje is szerepel. Ez itt:

Az ír repülési hatóság, az Irish Aviation Authority vizsgálatot indított a szokatlan eseményekről. Bővebben nem nyilatkoztak a BBC-nek, ahogy a Shannon Airport szóvivője sem tartotta szerencsésnek bármit is mondani a folyamatban lévő vizsgálat ideje alatt.