A 92 éves II. Erzsébet először posztolt az Instagramra

2019.03.07. · TECH

A brit királyi családnak már 2013 óta van dedikált, hivatalos Instagram-profilja, indulása óta 4,6 millió követővel, de 2019. március 7-ig kellett várni arra, hogy a királynő aláírásával jelenjen meg rajta egy poszt.

A királynő ráadásul a fotókredit szerint maga fényképezte le azt a levelet, amit 1843-ban az üknagyapjának, Albert hercegnek írt Charles Babbage, a programozható számítógép elméletének megalkotója.

link Forrás

A levél ismertetése mellett a királynőnek a jelenkor technológiájáról is volt mondanivalója: „A mai napon volt szerencsém megismerni a gyerekek számítógépes kódolási kezdeményezéseit, és helyénvalónak gondolom, hogy ezt az Instagram-bejegyzést a Tudományos Múzeumból posztoljam, amely régóta pártfogolja a technológiát, az innovációt, és inspirálja a jövő generációinak feltalálóit.”

photo_camera A királynő a Tudományos Múzeumban Fotó: SIMON DAWSON/AFP

A posztolás ráadásul nyilvános eseményen zajlott, a londoni Tudományos Múzeumban, ahol a Smith Centre nevű új, előadásokra és más eseményekre tervezett központot nyitotta meg. A királynő és a múzeum jó kapcsolata már öt éve is hasonló mérföldkövet eredményezett, akkor az első Twitter-üzenetét posztolta az épületből.

link Forrás

De ő indította el a monarchia első hivatalos weblapját is 1997-ben, és a királyi család azt is közzétette, hogy az első emailjét 1976-ban küldte el, egy katonai bázison tett látogatása alkalmával (az ARPANET-en keresztül), az első telefonhívását pedig 1958-ban végezte (Bristonból hívott egy edinburgh-i számot).

Még ennél is korábban, 1957 karácsonya idején jelentkezett be először élőben a tévén keresztül.

link Forrás