Androidos okostelefonokat is gyártana a Steve Jobs nevű cég, és az Apple nem talál fogást az olaszokon

2017.12.29. · TECH

A Nápolyban élő fivérek, Vincenzo és Giacomo Barbato évekig terveztek ruhákat más cégeknek, mielőtt 2012-ben megalapították saját ruházattal és kiegészítőkkel foglalkozó cégüket. Szerencséjükre még a bejegyzés utolsó pillanatában észrevették, hogy a Steve Jobs márkanév szabad, ugyanis azt az Apple sosem védette le.

A márkát így a korábban is a divatvilágban dolgozó testvérek jegyezték be az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál – olvasható a Repubblica Napoli cikkében. Az Apple azonban nem is a név, hanem a harapásnyomot egy „J” betűre helyező logó miatt kezdte támadni az olaszokat, de a hivatal 2014 augusztusában visszautasította az óriáscég keresetét azzal az indokkal, hogy a Steve Jobs logója egy betűt ábrázol, és betűbe nem lehet harapni.

photo_camera Bírók: betűbe nem lehet harapni! Forrás: Apple / Steve Jobs

Az európai bejegyzés után már az egész világon regisztrálták a márkanevet, és hamarosan elkezdik a közös munkát egy kínai elektronikai céggel, ugyanis nemcsak földrajzilag, de termékeiket tekintve is terjeszkedni kívánnak. „Több éve dolgozunk különböző innovatív, elektronikai eszközökkel kapcsolatos projekteken. Tiszteletben tartjuk Steve Jobs nevét: nem gyártunk semmilyen gyenge minőségű telefont vagy tévét, magasan tartjuk a mércét. Mi eddig ruhatervezéssel foglalkoztunk, de a Steve Jobs márka célja mindig is az elektronika volt” – nyilatkozták a testvérek a Business Insider olasz kiadásának.

Barbatóék szerint így az is elképzelhető, hogy ha az Apple nem hajlandó együttműködni velük, kénytelenek lesznek Android operációs rendszerrel működő Steve Jobs-telefonokat piacra dobni, ami további problémákat okozna a gigacégnek, amely már így is egymilliárd dollárra becsülte az olaszok által okozott kárt a Szellemi Tulajdoni Hivatalnak beadott keresetben.