Ész Ventura: itt vannak 2017 legnagyobb nyertesei

Kedves Ész Ventura-olvasók és megoldók! Eljött az év végi sorsolás ideje.

A sorsoláshoz a Szerencsejáték Zrt. Joker nevű játékának december 30-án lebonyolított 52. heti sorsolását használtuk. Mint azt korábban a Dicsőségfal alatti játékszabályzatban írtuk, három kategóriában kívántunk nyertest sorsolni: az első megoldók között, a legkreatívabbak között, és a legkitartóbbak, azaz a legtöbb megoldást beküldők között. Mivel a kreatív listán nagyon sok név szerepelt a Dicsőségfalon, ezért úgy döntöttünk, hogy ott három díjazott is lesz, így tehát összesen öt nyertest hirdetünk.

Ahogy azt korábban ígértük, a sorsolásnál az esélyek a szerzett majomfejekkel növekednek, ezért tulajdonképpen a majomfejek közül sorsoltunk. Az első megoldók listájában összesen 20, a kreatív listán 238 majomfejet szereztek a megoldók.

Ahhoz, hogy az 1-20 tartományban egy, az 1-238 tartományban pedig három majomfejet kisorsoljunk véletlenszerű módon, a fent említett lottósorsolást használtuk, az alábbiak szerint.

X = 985642, a joker nyerőszám; Y = 201579590, a hatos találatért fizetett főnyeremény összege forintban; Z = 5126, a kettes találatok száma; Q = 459, a hármas találatok száma. A három kreatív nyertes kisorsolásához X, Y/10 és Z számoknak 238-al vett osztási maradékát tekintettük, ezek rendre 84, 73 és 128, és megnéztük a listában az ennyiedik majomfejekhez tartozó neveket. A három kisorsolt közötti végső sorrendet a kreatív pontversenyben kiosztott majomfejeik összes száma határozta meg. A legelső megoldók közötti sorsoláshoz Q-nak 20-szal vett osztási maradékát tekintettük, így lett a 19. majomfejhez tartozó név a nyertes az első megoldók listájából. A legkitartóbbak között nem sorsoltunk, mert csak egyvalaki volt, aki mind a hat példánál koponyát szerzett a kreatív pontversenyben.

A nyertesek tehát:

1. az első megoldók versenyében: Birkás György

1. a legkreatívabbak versenyében: Magyar Róbert (14 🐵)

2. a legkreatívabbak versenyében: Boros Péter (11 🐵)

3. a legkreatívabbak versenyében: Zibo (2 🐵)

1. a legkitartóbbak versenyében: beginendrepeat

A nyerteseket személyesen megkeressük, nyereményüket postán vagy a szerkesztőségben vehetik át.

BÚÉK!