Úgy tűnik, végleg annyi a Windows Phone-nak

2018.02.21. · TECH

Újabb szögekkel veri ki a Windows Phone koporsóját a Microsoft. Bár a most hároméves Windows 10-es a jövőben még teljes gőzzel működik a windowsos mobilokon, a korábbi 7.5-ös és 8-as verziókra a továbbiakban már nem érkeznek majd push értesítések. Nem fognak frissülni az élő csempék sem, és a telefonkereső funkciót is kikapcsolják a régebbi készülékeken.

Nem startoltak időben
photo_camera Nem startoltak időben Fotó: Picasa

A Microsoft mobilpiacon elszenvedett csúfos vereségének sokan próbálták már felfejteni az okait. Ezek egyike lehet, hogy a Google által 2008-ban piacra dobott első Androidos telefon megjelenésekor a Microsoft még javában a PC-piacról igyekezett még több bőrt lehúzni. Az okostelefonokra és tabletekre mellékes kiegészítő termékként tekintettek csupán, miközben a Google és az Apple már gőzerővel fejlesztette a mobileszközeit. Miután végül a mobilpiacra lépett, a Microsoftnak már úgy is komoly problémát okozott az alkalmazásfejlesztők toborzása, hogy a meggyőzésükre komoly pénzeket is szántak. Csakhogy ekkorra a legtöbb cég már kevesellte a felhasználók számát, így még energiát se nagyon fektettek a platformba.

Noha a legtöbben már temetik, korántsem biztos, hogy a Windows Mobile-nak végképp leáldozott. A Microsoft fejlesztői bíznak abban, hogy elsőként rukkolnak majd elő egy összehajtható maroktelefonnal. Tavaly kiszivárogtatott terveik alapján olyan dupla képernyős készüléken dolgoznak, amely összehajtva nem lenne nagyobb a mostani okostelefonoknál, így (viszonylag) kényelmesen zsebre vágható marad. Kinyitva viszont képernyője egy kisebb táblagépet idéz majd, úgy méretében, mint funkciójában.

Korántsem biztos azonban, hogy ezzel nem késnek majd el. Hasonló mobiltelefonon ugyanis az Androidos Samsung is dolgozik. Immár négy éve.

link Forrás