Ész Ventura – Vendégkönyv

Kedves Ész Ventura-olvasók!

Erre az oldalra megírhatjátok véleményeiteket, benyomásaitokat, élményeiteket, kritikáitokat és javaslataitokat az Ész Ventura fejtörő feladványok rovatával kapcsolatban. Minden visszajelzésnek örülünk, és hálásak vagyunk az eddigi részvételért, a beküldött megoldásokért, megjegyzésekért és a sok bíztatásért is, amit kaptunk. Hozzászólásotok mellett azt is szívesen látnánk, hogy a világ melyik részéről írtok.

A vendékkönyvnek több célja van. Egyrészt a visszajelzések alapján javítani a rovaton. Másrészt új olvasóknak kedvet csinálni a fejtöréshez. Reméljük továbbá, hogy hosszú távon nem csak élményt jelent majd a rovat sokak számára, de az eredményes szereplést majd extra nyereményekkel is támogatják az ebben fantáziát látó külső szereplők, amihez ez a vendégkönyv egy szükséges referencia lehet.

A vendégkönyvbe moderált hozzászólásokat jelenítünk meg a beküldő hozzájárulásával. A hozzászólásokat az Ész Ventura saját e-mail címére lehet küldeni a subject mezőben feltüntetve, hogy vendégkönyv. Nem szűrjük a hozzászólásokat pozitív vagy negatív tartalmuk alapján, viszont kérünk mindenkit, hogy ide csak a rovattal kapcsolatos általános és a nyilvánosság számára is érdeklődésére számot tartó megjegyzéseket küldjön. Előre is hálás köszönettel!

Hozzászólások helye itt ...

Kedves Ész Ventura, kedves Előd!

Lelkes érdeklődéssel fogadtam a Qubit indulását és örömmel tapasztaltam, hogy szinte valamennyi rovatnak sikerült új színt hoznia a hazai portálok kicsit sablonosodó világába. Kiemelkedik az Ész Ventura rovat ötletességével és sokszínűségével. Úgy érzem, a feladványok remekül alkalmazkodnak az internet sajátosságaihoz. Örülök, hogy nem archív, ismert problémák köszönnek vissza, látszik az ötletesség és kreativitás! Időnként egyenesen napi aktualitásokra rímelnek a feladványok, máskor ritkán hallott, kevéssé ismert területekre hívják fel a figyelmet.

Nagyszerű lenne, ha esetleg egy új műfaj nőhetne fel az internet sajátosságai mellett. A fejtörőkre, feladványokra sokkal nagyobb igény van, mint azt gondolnánk, viszont valójában nagyon kevés valós tere van. Manapság nem Vágó Istvánokra, Rózsa Gyurikra és Egri Jánosokra van szükség. A televíziós vetélkedők a show elemkre és a tippelgetésre helyezik a hangsúlyt, részben érthetően a nézettség oltárán feláldozva minden egyebet. Időbeli kötöttség nélkül, nagyon sokan és szívesen szöszmötölnek ehhez hasonló feladványokkal.

Engedj meg egy személyes példát. Évente van egyetemi tankörtalálkozónk, ahova egy barátunk mindig hoz egy feladványt. Vicces, ötletes, nehéz, de éppen megoldható – a sok okos, korosodó mérnöknek :) Később szinte csak ezekre emlékezünk – ez meg az mekkora poén volt…

Úgy látom a fizikus – bűvész remek párosítás! Gratulálok az eddigiekhez és várom a folytatást! Sajnálom, hogy idő hiányában nem küldök be megfejtéseket, de őszintén szólva meg se tudom oldani az összeset, egyik másik már kifogott rajtam :)

Csak így tovább!

üdvözlettel, dr. Gazdag LászlóMostantól Trump klímaszkeptikus jelöltje vezeti az amerikai űrhivatalt. Jön a politikus NASA?

Jim Bridenstine a véresszájú republikánusok közé tartozott, mármint addig, amíg hírbe nem hozták a NASA-pozícióval. A homoszexualitást erkölcstelennek tartja, a klímaváltozásban játszott emberi szerepet vitatja, és a végletekig hű Donald Trumphoz, akinek a kormánya továbbra is leépítené a klímakutatást a NASA-n belül. Az amerikai űrhivatal hagyományosan politikamentes szervezet, mégis van miért örülni Bridenstine kinevezésének.