Minden, ami UFO: íme az összes pályamű!

Bár csak egyet terveztünk, végül négy díjat is kiosztottunk a héten a Qubit nemrégiben zárult rajzpályázatának nyertesei között. Írtuk, hogy rengeteg pályaművet kaptunk, izgalmasabbnál izgalmasabbakat. Több pályaművel is jelentkeztek a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat nappali intézményébe járó felnőtt növendékei, illetve az Esztergomi Speciális Gyermekotthoni Központ diákjai is. Rendkívül nehéz volt a zsűri feladata. 

Június végi felhívásunkban azt kértük, hogy a pályázók alkotásaikkal adjanak választ olyan és ahhoz hasonló kérdésekre, hogy például hány szeme, lába vagy csillója lehet egy földönkívülinek. Felöltöznek-e, és ha igen, vajon mit hordanak a földönkívüliek? Lehetnek-e ők is rövidlátók, és ezt ők is szemüveg viselésével orvosolják-e? Az is felmerül, hogy mi mindent lehet csinálni egész álló nap egy távoli bolygón. Találtak-e az emberekénél jobb megoldást a lakhatásra, vagy ők is téglából vagy fából készült dobozokban tengetik az életüket? Védik-e a környezetüket, és biciklivel járnak-e? Bolygóközi útra induló csészealjaik meghajtására alkottak-e környezetkímélő megoldásokat? Idejönnek? Vagy nem tudnak? Esetleg tudnának, de nem is akarnak, mert a földi élet túl unalmasnak tűnik számukra?

Nyugodt szívvel állíthatjuk: kérdéseinkre kimerítő választ kaptunk. Noha legszívesebben minden pályázót megajándékoztunk volna, ezt sajnos nem tehettük. Szeretnénk viszont, ha minden olvasónk gyönyörködhetne a beérkezett munkákban, ezért most közöljük a teljes repertoárt. Ebből a videóból kiderül, olvasóink szerint hogy élnek, mit csinálnak, mit viselnek a földönkívüliek:

Jónapod

Jónapunk jónapod, mondjuk megint a szegényapának, ne bánkódj, ne búsongj, hol a szegényanya, kérdezzük aztán, hol bujkál a szép kerekhasú szegényanya, hol van, merre van, hova dugtad, hol rejtegeted.

Tarha

Az a helyzet, hogy Iggy Pop közepesen sikerült, feketén beültetett félklónja vagyok, anyám, elmondása szerint, illegálisan jutott hozzám, nagyon nem válogathatott, tizenhét éves kora előtt meg kellett szülnie az első gyerekét, ha nem akart büntetőpályára kerülni.