Minden, ami UFO: íme az összes pályamű!

2018.08.05. · majom

Bár csak egyet terveztünk, végül négy díjat is kiosztottunk a héten a Qubit nemrégiben zárult rajzpályázatának nyertesei között. Írtuk, hogy rengeteg pályaművet kaptunk, izgalmasabbnál izgalmasabbakat. Több pályaművel is jelentkeztek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nappali intézményébe járó felnőtt növendékei, illetve az Esztergomi Speciális Gyermekotthoni Központ diákjai is. Rendkívül nehéz volt a zsűri feladata.

Június végi felhívásunkban azt kértük, hogy a pályázók alkotásaikkal adjanak választ olyan és ahhoz hasonló kérdésekre, hogy például hány szeme, lába vagy csillója lehet egy földönkívülinek. Felöltöznek-e, és ha igen, vajon mit hordanak a földönkívüliek? Lehetnek-e ők is rövidlátók, és ezt ők is szemüveg viselésével orvosolják-e? Az is felmerül, hogy mi mindent lehet csinálni egész álló nap egy távoli bolygón. Találtak-e az emberekénél jobb megoldást a lakhatásra, vagy ők is téglából vagy fából készült dobozokban tengetik az életüket? Védik-e a környezetüket, és biciklivel járnak-e? Bolygóközi útra induló csészealjaik meghajtására alkottak-e környezetkímélő megoldásokat? Idejönnek? Vagy nem tudnak? Esetleg tudnának, de nem is akarnak, mert a földi élet túl unalmasnak tűnik számukra?

Nyugodt szívvel állíthatjuk: kérdéseinkre kimerítő választ kaptunk. Noha legszívesebben minden pályázót megajándékoztunk volna, ezt sajnos nem tehettük. Szeretnénk viszont, ha minden olvasónk gyönyörködhetne a beérkezett munkákban, ezért most közöljük a teljes repertoárt. Ebből a videóból kiderül, olvasóink szerint hogy élnek, mit csinálnak, mit viselnek a földönkívüliek:

link Forrás