Mobiltelefonokkal kergettek a halálba egy jávorszarvast Vermontban

Az amerikai Vermont állambeli Champlain-tóba fulladt egy jávorszarvas szombaton, miután a benne gyönyörködő emberek körégyűltek, hogy lefotózzák.

A vízben evickélő jávorszarvasFotó: Facebook / The Islander

Az állami hal- és vadvédelmi hatóság munkatársa egy helyi tévécsatornának azt mondta, hogy az állat New York állam felől a vermonti South Hero irányába úszta át a tavat, és egy erdei bicikliút közelében partot is ért, mégis vissza kellett térnie a vízbe, feltehetően azért, mert a bámészkodók körégyűltek, amitől megijedt. A kimerült állat aztán nem sokáig bírta a tóban: megfulladt. Tetemét már begyűjtötték – mondta Robert Currier.

 A szakember arra intett mindenkit, hogy ne barátkozzon a jávorszarvasoktól a vadonban: „tartsunk távolságot, ne rohanjuk le tömegesen a jávorszarvasokat”.

Ha egy jávorszarvas fenyegetve érzi magát, kétféleképpen reagálhat: vagy arrébb megy (ahogy a tónál történt), vagy agresszióval válaszol, és nyilván senki sem akar egy ilyen állattámadás áldozatává válni – mondta a vadőr.

Licsilé

Nehogy azt hidd, hogy attól, hogy vegánszandálba járkálsz itt le és fel, teszel értük valamit, ha komolyan gondolnád, akkor most szépen bevernél nekem egyet, aztán bedobnál a Dunába az üvegem után, de ehhez is gyáva vagy, az a baj veletek, faimádó majmokkal, hogy be vagytok szarva, féltitek a szaros kis életeteket, azért pofáztok folyton a bolygóról.

Jónapod

Jónapunk jónapod, mondjuk megint a szegényapának, ne bánkódj, ne búsongj, hol a szegényanya, kérdezzük aztán, hol bujkál a szép kerekhasú szegényanya, hol van, merre van, hova dugtad, hol rejtegeted.