Nyolc hiánypótló tanács: mit csinálj, ha jön a medve?

Miután nyáron több medvét is észleltek Magyarország területén, illetve Szlovákiában és Romániában is jelentős medvepopuláció él, az állatok pedig nem mindig tudják, hogy hol van a határ, nem árt tudnunk, mi az etikett, ha medvével találkozunk.

A WWF ennek jegyében tette közzé a medvevédelmi rendszer címet viselő infografikáját. A legfontosabb tanács: ne szelfizzünk medvével, de ha már itt tartunk, vaddisznóval vagy szarvassal sem ajánlott, hiába tűnik kihagyhatatlan lehetőségnek. Íme, az ember-medve házirend egyetlen infografikában:

Mit tegyünk, ha jön a medve?

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.