Először jelennek meg nyomtatásban Dragomán György Qubiten közölt novellái

A Szabadságtörténetek alcímet viselő Rendszerújra, Dragomán György legújabb kötete feltételezett vagy valóságosnak tűnő rendszereket ábrázoló novellákat tartalmaz, legyenek ezek nyitottak vagy zártak, politikaiak, természetiek vagy technikaiak. Végső soron pedig megint a szabadság a tét, a kitörési pontok keresése, az ember szerepe és tere a rendszerben. A kötetben több, a Qubiten megjelent novella is szerepel, és a Magvető gondozásában jelenik meg a napokban.

A kötetről a Margó Irodalmi Fesztiválon október 20-án, szombaton este 7-kor beszélget a szerző Veiszer Alindával a Várkert Bazár nagyszínpadán.

Jónapod

Jónapunk jónapod, mondjuk megint a szegényapának, ne bánkódj, ne búsongj, hol a szegényanya, kérdezzük aztán, hol bujkál a szép kerekhasú szegényanya, hol van, merre van, hova dugtad, hol rejtegeted.

Tarha

Az a helyzet, hogy Iggy Pop közepesen sikerült, feketén beültetett félklónja vagyok, anyám, elmondása szerint, illegálisan jutott hozzám, nagyon nem válogathatott, tizenhét éves kora előtt meg kellett szülnie az első gyerekét, ha nem akart büntetőpályára kerülni.