Először jelennek meg nyomtatásban Dragomán György Qubiten közölt novellái

A Szabadságtörténetek alcímet viselő Rendszerújra, Dragomán György legújabb kötete feltételezett vagy valóságosnak tűnő rendszereket ábrázoló novellákat tartalmaz, legyenek ezek nyitottak vagy zártak, politikaiak, természetiek vagy technikaiak. Végső soron pedig megint a szabadság a tét, a kitörési pontok keresése, az ember szerepe és tere a rendszerben. A kötetben több, a Qubiten megjelent novella is szerepel, és a Magvető gondozásában jelenik meg a napokban.

A kötetről a Margó Irodalmi Fesztiválon október 20-án, szombaton este 7-kor beszélget a szerző Veiszer Alindával a Várkert Bazár nagyszínpadán.

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.