Így készült a legbetiltottabb magyar animáció, a Candide

2014 óta nagy utat járt be az utóbbi évek egyik leghírhedtebb magyar animációs sorozata, a Candide. Az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, a Primanimán és az Anilogue-on is bemutatott, majd népszerűségét különvetítéseken növelő Candide alkotóival (Kreif Zsuzsanna, Turai Balázs, Bera Nándor) többek között a több stílusban készült sorozat nehézségeiről, az őket ért legnagyobb hatásokról és a magyar animációs filmesek hazai lehetőségeiről is beszéltünk.

A Candide idén januárban tört be a köztudatba, amikor kiderült, hogy a Médiatanács a sorozat több jelenetével nem volt kibékülve, így többek közt egy keresztre feszítést, egy Szűz Mária-tetkós maffiózót és a kisvasúton utazó Kim Dzsongunt is ki kellett vágni a műből. A sorozatot végül 2018 karácsonya után, egyetlen napon adta le az RTL Klub, hajnali fél 3-kor.

Az alkotók jelenleg az angol szinkronon és a nemzetközi forgalmazáson dolgoznak – a sorozattal kapcsolatos legfrissebb hírekről és az esetleges újabb vetítésekről a hivatalos Facebook-oldalon lehet tájékozódni.

Licsilé

Nehogy azt hidd, hogy attól, hogy vegánszandálba járkálsz itt le és fel, teszel értük valamit, ha komolyan gondolnád, akkor most szépen bevernél nekem egyet, aztán bedobnál a Dunába az üvegem után, de ehhez is gyáva vagy, az a baj veletek, faimádó majmokkal, hogy be vagytok szarva, féltitek a szaros kis életeteket, azért pofáztok folyton a bolygóról.

Jónapod

Jónapunk jónapod, mondjuk megint a szegényapának, ne bánkódj, ne búsongj, hol a szegényanya, kérdezzük aztán, hol bujkál a szép kerekhasú szegényanya, hol van, merre van, hova dugtad, hol rejtegeted.