Már több mint 30 ezren aláírták a petíciót, ami szerint túl nehéz volt az idei matekérettségi

2019.05.08. · tudomány

„Az idei matematika írásbeli nehézsége meghaladja a középszintet, ezért országos szinten szükség van a ponthatárok csökkentésére”

– ezt a rövid nyilatkozatot a keddi matekérettségi óta már több mint harmincezren aláírták. A tantárgyból egyébként 1222 helyszínen 69 233 diák vizsgázott középszinten (emelt szinten pedig 3386 tanuló). A középszintű matekot író diákok közül sokan nehéznek találták az idei feladatsort, és aláírásgyűjtés is indult

Az Eduline szerint még közös sírást és matekérettségi-égetést is szerveztek az érintettek az Oktatási Hivatal elé szombat délutánra, a Facebookon egyelőre 5300-an jelzik biztosra a részvételüket az eseményen, 11 ezren pedig érdeklődnek. 

A vizsga után még az MTI is úgy tudósított, hogy  „vegyes nehézségűeknek találták a diákok a matematika feladatokat”, a megszólalók inkább a második, robusztusabb (135 perces) feladatsort tartották szokatlanul nehéznek, nem a 45 perces elsőt. Ezzel cseng egybe a Facebook-esemény leírása is: „elég gyász volt a matek érettségi második fele”.   

És hogy valóban nehéz volt-e? Döntsd el te magad:

Az első rész 

Az ominózus második rész