Forradalmi ötlet az Apple-től: itt az új iPod!

2019.05.30. · TECH

Ki vesz 2019-ben 400 dollárért (120 ezer forintért) egy iPodot, amivel még telefonálni sem lehet? A jelek szerint ezt akarja kideríteni az Apple. Az új iPod 32, 128 vagy 256 gigabájtnyi tárhellyel érkezik, ebből csak a legnagyobb tárolókapacitású fog 400 dollárba fájni, a 32 gigabájtos verziót fele ennyiért is meg lehet kapni.

A cég 2015 óta nem dobott piacra új, elsősorban zenelejátszásra szánt készüléket. Most leporolták, és új, az iPhone 7 szériában bemutatott processzorral látták el a régi klasszikust, ami ránézésre a megtévesztésig hasonlít egy telefonra. Az új iPod Touch-csal viszont nem lehet a mobilhálózatra csatlakozni, így hagyományos módon telefonálni ugyanúgy nem lehet vele, mint az elődeivel.

A cég a gyerekekre alapozza a régi-új termék sikerét, és azokra a felnőttekre is számít, akik a jóval drágább iPhone majdnem minden funkcióját élvezni akarják, sokkal olcsóbban. A telefonálásról ugyanis mégsem kell teljesen lemondaniuk az új iPod-tulajdonosoknak. A készülék fel tud majd csatlakozni a wifihálózatra, így tulajdonosa az iMessage, illetve a FaceTime funkciókkal mégis tud majd kommunikálni azokkal az ismerőseivel, akiknek szintén Apple készülékeik vannak.