Gyakori kérdések a Qubit támogatásával kapcsolatban

Miért támogassam a Qubit szerkesztőségét?

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.

Mindegy, hogy a Qubitet vagy a 444-et támogatom?

Nem, egyáltalán nem mindegy. Kiadónknak, a Magyar Jeti Zrt.-nek jelenleg három, teljesen eltérő profilú és hangvételű kiadványa van: a Lakmusz nemzetközi pályázatokból, míg a Qubit és a 444 piaci alapon működik egyre szűkülő reklám- és fokozatosan bővülő olvasói bevételekből, és mindkettő önállóan mérettetik meg a hirdetők és az olvasók előtt.

Akkor a Qubit nem a 444 “tudományos melléklete”?

Nem. A Qubit egy önálló újság. Független, a 444-től és a Lakmusztól elkülönülten dolgozó szerkesztőséggel, teljesen saját működési modellel.

Szóval a támogatásokat külön perselybe gyűjtitek?

Igen. Minden újságnak külön számlaszáma van, és az összes támogatási formánál egyértelműen fel van címkézve minden beérkező forint.

Hogyan tudom támogatni a szerkesztőséget?

Támogathatsz minket bankkártyával, átutalással vagy akár PayPal-lal is. Havi rendszeres és egyszeri befizetésre egyaránt van lehetőséged.

Rendszeres vagy egyszeri támogatást vártok?

Stabillá a munkánkat a havi rendszeres támogatások teszik, ezért arra kérünk, ha teheted, Te is ezt válaszd. De természetesen minden segítségnek örülünk, a legkisebb egyszeri befizetés is számít.

Cégként utalhatok nektek?

Igen. De tudd, hogy ez nem fogja csökkenteni a társasági adód alapját.

Amit nektek adok, az közérdekű adománynak számít?

Nem számít annak.

Az adóm 1%-át fel tudom ajánlani nektek?

Nem. Az adó 1%-át csak nonprofit szervezetek gyűjthetik.

Oké, csak mondjátok el végre, hogyan mondjuk azt, hogy qubit?

Magyarul, egyszerűen csak kubit. Nem kell cifrázni.

Még azt szeretném kérdezni…

Ha van még kérdésed, akkor a donation@qubit.hu címre írj nekünk.