Megint Magyarországra jönnek a Google autói, hogy lefotózzák az utcákat

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

2018. május-júniusban ismét Magyarországra küldi autóit a Google, hogy frissítsék az utcaképeket. Az ország mind a hét régiójában felvételeket készítenek – közölte a cég. 

Az autók május 16-tól kezdenek el cirkálni az utakon, hogy 360 fokos panorámafelvételek formájában rögzítsék, amit az utcákon látnak. Mivel a feldolgozás is óriási munka, a friss magyar képek 1-2 év múlva pótolhatják a régieket.

A Street View 2007 óta létezik, először Los Angelest, San Franciscót és Las Vegast térképezték fel így. Magyarország volt a világon az ötvenedik, régiónkban pedig adatvédelmi aggályok miatt az utolsó ország, ahol a szolgáltatás elindult. Reméljük, az újabb fotós etapnak köszönhetően újra aktívvá válik a Magyar Street View képek Facebook-oldal.

A hamburgi Miniatur Wunderland Google-autómodelljeFotó: AXEL HEIMKEN/dpa Picture-Alliance/AFP

A Street View-n egyébként mostanra olyan helyszíneket is körbe lehet járni virtuálisan, amelyek autóval megközelíthetetlenek, így például meg lehet csodálni a Mont Blanc-t és a Mount Everestet is. Ilyenkor hátizsákos kamerával, úgynevezett trekkerrel fotóznak.