Teljes egy órán keresztül más volt az Instagram, mint szokott, és a fél világ kikészült

2018.12.28. · TECH

Valószínűleg rekordgyorsasággal, egy órán belül vonták vissza az Instagram frissítését, amelynek köszönhetően átmenetileg vízszintesen, a képekre koppintva lehetett lapozni a 2010 óta megszokott felületen. A rajtaütésszerűen támadó vízszintes lapozás ugyanis széles körben felháborodást váltott ki.

link Forrás

Az Instagram Sötét Órájában a kép közepére koppintva a kép like-olására nyílt lehetőség, ahhoz viszont, hogy valamelyik irányban továbbléphessen, a kép vagy videó bal, illetve jobb oldalára kellett koppintania a felhasználónak – a korábbi (és végül is azóta is fennálló) egyszerű lefelé scrollozás helyett. Az új felületkezelés ahhoz hasonlított, ahogy az Instagram story szolgáltatása működik.

link Forrás

A Facebook által 2012-ben felvásárolt cég hibát emlegetett, és elnézést kért, amiért a drasztikus változást véletlenül több felhasználónál vezették be, mint szerették volna, majd rövid időn belül vissza is állította a rendszert. Az nem derült ki, pontosan hány felhasználó volt kénytelen elszenvedni a kínt.

link Forrás

A vízszintesre váltás azonnali felháborodást váltott ki számos felhasználóból, köztük olyan influencerekből is, mint az 1,6 millió követőt magáénak tudó Skepta rapper, aki hol máshol, mint a Twitteren fejezte ki nemtetszését. Az #InstagramUpdate pedig rögtön az egyik legfelkapottabb hashtaggé vált a Twitteren az Egyesült Királyságban. Az Instagram egyébként idén júniusuban érte el az egymilliárd havonta aktív felhasználót (további statisztikák, például hogy a felhasználók 68 százaléka nő, itt.)

link Forrás

„Ha még mindig látszik, egyszerűen indítsd újra az appot” – javasolta Adam Mosseri, a Facebook Instagramért felelős vezetője. Mint írta, a frissítést csak próbának szánták, és véletlenül ment ki annyi felhasználóhoz. Egy másik tweetben elnézést kért a kavarodásért, amit azzal magyarázott, hogy mindig kipróbálnak új ötleteket, de általában a felhasználók szűkebb körében.

link Forrás

A vízszintes Insta-lapozás tervéről már korábban is szivárogtak ki hírek, a TechCrunch októberben mutatott be képernyőképeket az új felületről. Akkor az Instagram még nem erősítette meg, hogy konkrétan ezen a fejlesztésen dolgozik.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás