Ész Ventura: Mindennél vadabb pontverseny kezdődik, a banán az új koponya!

Kedves Ész Ventura-olvasók! A rovat idén is folytatódik, és természetesen új pontverseny kezdődik. A tavalyi évhez hasonlóan idén is díjazni fogjuk a versenyzőket a négy fő kategóriában: legelsők, legkreatívabbak, legkitartóbbak és a legnehezebb példákkal foglalkozók, sőt még ezeken kívül is.

A legelső megoldókon kívül a legértékesebb megoldást küldők nevei továbbra is felkerülnek a Dicsőségfalra, azonban a tavalyi évtől eltérően a kreatív pontversenyben nem koponyákat adunk, hanem a feladvány nehézségétől függetlenül fogunk 1, 2 vagy 3 pontot, egészen pontosan banánt osztani. Egy banánt 🍌 kaphat az, akinek a megoldásában van valami értékes apróság, akár csak egy érdekes kreatív ötlet, megjegyzés, szép ábra. Három banánt 🍌🍌🍌 pedig a nagyon munkás kreatív megoldások, általánosítások és továbbgondolások kaphatnak.

photo_camera Fotó: Gáspár Merse Előd

Bár a tavalyi játékszabályzatban az szerepelt, hogy koponyát csak a legkreatívabbaknak osztunk, valójában mindenki kapott, aki értékelhető megoldást, vagy részmegoldást küldött. Ez idén tehát változik, és többnyire tényleg csak a többség megoldásán túlmutató ötleteket és hozzászólásokat értékeljük a dicsőségfalon. Év végén pedig külön-külön fogunk díjakat osztani az 1, 2 és 3 banános versenyzők között. Viszont továbbra sem csak azoknak van esélyük nyerni a sorsoláson, akik említésre méltó megoldást küldenek, vagy elsőként oldanak meg egy feladványt, ugyanis sorsolni fogunk a beérkező levelek között is, és a kisorsolt megoldás nehézségi szintjével arányosan lehet majd díjakat kapni.

Fontos tehát, hogy a változtatás csak az adminisztráció könnyítésére szolgál, nem csökkennek a nyerési esélyek, sőt növekednek, hiszen több új díjat is indítunk. Érdemes tehát továbbra is fejet törni és beküldeni a megoldás(oka)t, még akkor is, ha valaki csak egy példával foglalkozott. Hajrá!