Orbán Viktor évadnyitó szövege egyetlen ábrán

2020.09.21. · majom

Kvantitatív szempontból a liberalizmus és annak változatai uralják Orbán Viktor miniszterelnök írását, ami hétfőn jelent meg Együtt újra sikerülni fog címmel a Magyar Nemzetben az őszi politikai évad nyitányaként. A több mint 3600 szavas, nagyjából 27 ezer karakteres szövegben összesen 38-szor szerepel a liberális, a liberalizmus és a libernyák, míg az illiberális mindössze 3-szor. A második helyen Európa áll, összesen 34 említéssel, amiből külön Közép-Európa tesz ki 9-et.

A kereszténydemokrata kifejezés 19-szer fordul elő a szövegben, önmagában a keresztény mindössze 4-szer. A magyar és a Magyarország 19-szer, a nemzeti 18-szor, a konzervatív 16-szor szerepel; a gazdaság 11, a demokrácia 8 említést érdemelt.

A kelet 4-szer, a nyugat 10-szer szerepel a szövegben, a védekezés 14-szer, a támadás 2-szer. A jobboldal 1-szer, a baloldal 8-szor, a járvány és a vírus összesen 18-szor, a migráció 5-ször fordul elő.

Brüsszel összesen 11 alkalommal fordul elő, a globális és az elit 7-szer 7-szer, a nemzetközi 5-ször, csakúgy, mint a hálózat, illetve a network. Soros György neve összesen 6-szor szerepel a szövegben, Gyurcsány Ferenc, a Momentum, a Fidesz és a kolbász egyszer-egyszer.