Több országban leállt a Facebook Messenger

2020.12.10. · TECH

Az internetes oldalak és mobilappok működését monitorozó Downdetector szerint csütörtök délelőtt a világ több országában leállt a Facebook Messenger, és ezzel együtt a Facebook üzenetküldő szolgáltatása.

Magyarországon 11 óra körül lehetett először észrevenni, hogy késve mennek át az üzenetek, aztán később már egyáltalán nem küldte el azokat a szolgálatás. Rajtunk kívül többek között Nagy-Britanniában, Franciaországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, de még Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában is lehalt az üzenetküldés.

A Downdetector kommentjei alapján a távoktatást is érinti a dolog, valaki azt írta, hogy „11től lett volna órám köszi csak 25 órát tanultam rá”, egy másik hozzászóló pedig délután 3-tól zh-zik, szeretné, ha addig megjavulna.

Az oldalon többen arra is panaszkodtak, hogy néhol a Viber, valamint az Instagram üzenetküldő szolgáltatása sem működik kora délelőtt óta.

A Facebook egyelőre nem reagált a több országban már órák óta tartó leállásra.

photo_camera Forrás: Downdetector

UPDATE (13:37): A Downdetectoron magyar idő szerint déltől kezdve még inkább megszaporodtak a problémabejelentések, már Indiából, Japánból és Észak-Amerikából is érkeztek hírek a Messenger és az Instagram-üzenetek leállásáról.

UPDATE 2 (16:38): A dél körüli csúcs után egyre kevesebb helyről érkezett panasz a Messenger működésére, Magyarországon fél 3 körül szinte mindenkinél visszatértek Facebook üzenetküldő szolgáltatásai. A Facebook szóvivője a Verge-nek megerősítette, hogy náluk volt a probléma (és a Messengeren kívül az Instagram és a Workplace Chat is érintett volt), de sikerült elhárítani.