A Földtől 254 millió kilométerre sugározták Missy Elliot egyik dalát

07.16. · TECH

Az ismert amerikai rapper, Missy Elliot egyik dalának, a 2009-es „The Rain (Supa Dupa Fly)” szövegét juttatták el a Földttől 254 kilométerre lévő Vénuszra, olvasható a NASA weboldalán.

link Forrás

Brittany Brown, a NASA washingtoni központjának digitális és technológiai részlegének igazgatója szerint Missy Elliott művészete ugyanúgy a határfeszegetésről szól, mint az amerikai űrügynökség munkássága. A választás azért esett erre a bolygóra, mert ez az énekesnő kedvence, akivel a NASA örömmel dolgozott együtt.

Missy Elliot korábban több videoklipjében jelenítette meg a világűrt és más, futurisztikus elemeket, ez teremtette meg az együttműködés alapját.

A dal több mint 250 kilométeres utazása 14 percbe telt, és a 34 méter széles Deep Space Station 13 (DSS-13) antennáról indult, ami a kaliforniai Barstow közelében lévő Goldstone Deep Space Communications Complexben található.

Ezzel a „The Rain (Supa Dupa Fly)” az első olyan hip-hop szám, ami eljutott a világűrbe. A Deep Space Networköt persze nem csak dalszövegek továbbítására használják: az üzeneteket fénysebességgel közvetítő hálózat az alapja az űreszközökkel való kommunikációnak is.