Alapelveink

A Qubit célja minél alaposabban és hitelesebben tudósítani Magyarország és a világ tudományos és technológiai híreiről, történéseiről és a modern társadalmak működéséről. Szándékunk az igazság bemutatása, legyen szó szövegről, képről, hangról, videóról vagy más típusú tartalomról. A Qubit elkötelezett a demokratikus társadalmi működés alapértékei mellett, független a politikai és kereskedelmi befolyástól, támogatja a véleménynyilvánítás szabadságát, az újságírók jogát a megfélemlítés nélkül munkavégzéshez. A Qubit elutasítja a faji, nemi, nemzeti, vallási és szexuális diszkriminációt.

Szerkesztőségi irányelvek

  1. A Qubit újságírói függetlenek az előítélettől és a külső befolyástól, nem kényszeríthetők olyan feladat elvégzésére, amely ellenkezik a meggyőződésükkel.
  2. A Qubit újságírói törekszenek a pontos tudósításra, a hírek, elemzések, interjúk szakmailag és tudományosan korrekt elkészítésére.
  3. A Qubit újságíróinak feladata az igazság feltárása, nem pedig az, hogy passzívan számoljanak be az eléjük kerülő információkról, elvárható tőlük a források és az eléjük tárt tények megkérdőjelezése.
  4. A Qubit újságírói már publikált cikket nem törölnek. A cikkekben minden érdemi módosítást, javítást egyértelműen megjelölnek.
  5. A Qubit újságírói védik a forrásaikat, de nem fizetnek nekik az információkért.
  6. A Qubit újságírói pozíciójukat és az általuk megszerezett információkat nem használják személyes előnyükre vagy haszonszerzésre.