Elérhetetlenné váltak a legnagyobb amerikai lapok az Európai Unióból

2018.05.28. · TECH

„Sajnos weboldalunk jelenleg a legtöbb európai országban elérhetetlen. Foglalkozunk a kérdéssel, és elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy megvizsgáljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel eljuttathatjuk digitális termékeinket az európai piacra. Továbbra is vizsgáljuk azokat a technikai megoldásokat, amelyek révén minden olvasóhoz eljuthatnak díjnyertes újságcikkeink”

– a szokásos hírek helyett ez az üzenet olvasható számos neves amerikai újság, köztük a Los Angeles Times, a Chicago Tribune, a New York Daily News, a St. Louis Dispatch és az Orlando Sentinel nyitólapján.

Az érintett lapok szinte kivétel nélkül a Tronc és a Lee Enterprises médiabirodalmakhoz tartoznak: a két cég a jelek szerint nem tudott az előírt határidőig olyan adatkezelési rendszert kidolgozni, amely megfelel az Európai Unió által május 25-én bevezetett adatvédelmi csomag, a GDPR rendelkezéseinek.

Egyelőre nem tudni, elérhetők lesznek-e valaha az említett lapok Európából; annyi biztos, hogy számos többi újság, köztük a New York Times, a Washington Post vagy a San Francisco Chrinicle továbbra is olvasható az uniós országokból.

photo_camera A Los Angeles Times címoldala Európából nézve Forrás: latimes.com
photo_camera A Chicago Tribune címoldala Európából nézve