Jön, ami még nem volt: lassan már hajtogathatjuk is a mobilt

2018.10.15. · TECH

Új, összehajthatós telefonnal rukkol elő a Samsung. Elmúltak már azok az idők, amikor egy ujjlenyomat-olvasóval vagy a kamerák számának és felbontásának tuningolásával próbálták meg elérni a gyártók, hogy felfigyeljenek a készülékeikre, a jövő az összehajtható kijelzőé – mondja legalábbis a vállalat. Az újabb fejlesztés nem a mátrixos nosztalgiafaktort célozza, hanem a cég igazgatója szerint új szintre emeli a kompakt telefonok műfaját: miközben összehajtva egy zsebrevágható telefon, kihajtva egy nagy tablet.

Promóciós fotó a beígért termékről
photo_camera Promóciós fotó a beígért termékről Fotó: Samsung

Nem biztos, hogy az újabb bejelentéssel sokkal okosabbak lettünk, a Samsung mobilágazatának vezetője, DJ Koh ugyanis már szeptember óta csepegteti az információkat az új csodatelefonról, de miután már jó ideje csak ígérgetik, sokakban kételyek ébredtek az új készülék érkezésével kapcsolatban.

Most is csak úgy tűnik, hogy lassan tényleg kapható lesz a hajtogatós készülék. Koh szerint az egész világon egy időben fogják majd bemutatni a terméket, ami minden valószínűség szerint iszonyatosan drága lesz, de az igazgató azt várja tőle, hogy megteremti majd a saját piacát, így még akkor is nagy sikert fog aratni, ha kezdetben még csak rétegműfajnak számít majd.

DJ Koh a Samsung Galaxy Note 9 okostelefon bemutatóján augusztus elején
photo_camera DJ Koh a Samsung Galaxy Note 9 okostelefon bemutatóján augusztus elején Fotó: Drew Angerer/AFP

A szintén iszonyúan drága új iPhone XS és XS Max változatait mindeközben hiába foltozgatják, az akkumulátor problémáival nem tudnak mit kezdeni, ebben az ősellenség Samsung Galaxyja még mindig jobban teljesít. Azonos használat mellett az Apple telefonja már rég meghalt, mikor a Samsungban még maradt 37 százaléknyi töltöttség. A Forbes szerint ennek az oka pedig az iPhone szoftverében keresendő annak ellenére, hogy az Apple szerint az iOS 12 a leggyorsabb és leghatékonyabb oprendszer az eddigi iPhone-történelemben.