18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Mesterséges intelligenciát vetettek be a tökéletes szopórobot kifejlesztéséhez

2018.10.29. · TECH

Állítólagos, néven nem nevezett amerikai kutatók állítólag tudományos alapokra helyezték a nők által férfiakon végzett orális szexet – legalábbis ezzel hirdeti legújabb termékét egy amerikai szexjátéktervező, Brian Sloan. Mint azt Sloan a Vice fő kiadványának, a Motherboardnak elmondta, a tudományos kutatás elvégzésére irányuló felkérését egymás után hét kutatócsoport utasította el, mielőtt megtalálta volna azokat a tudósokat, akik hajlandóak voltak elvégezni a feladatot. Az összefoglaló tanulmányt a kutatást elvégző, nyolcadik csapat sem vállalta névvel, és az egyetlen komoly tudományos folyóiratba sem került be.

A Sloan által közzétett tanulmányból elvileg kiderül, mi kell a teljesebb erotikus élményhez orális szex közben. Pontosabban az, hogy melyek a legtipikusabb és leggyakrabban használt mozdulatok, és ezek milyen kategóriákba sorolhatók. A tipizáláshoz olyan egyszerű mozdulatokat kategorizáltak, amelyek a hímtag különböző részein, különböző erővel és intenzitással kifejtett fizikai hatást reprezentálnak.

1200 pornójelenetből tanul az algoritmus

A munkát vállaló tudóscsapat Sloan szerint több mint 100 órányi, összesen 1200 orálisszex-jelenetet tartalmazó videós mintát elemzett, majd egy programban rögzítette a mozdulatok pontos helyét és mintázatát. A mesterséges intelligencia állítólag az adatok alapján tökéletesíti a mozdulatokat, a programot pedig egy férfiak számára tervezett robotikus szexjátékban hasznosítják majd.

Az algoritmikus elven működő szopórobot, az Autoblow AI, legalábbis tervezői szerint, élményben és teljesítményben le fogja körözni elődeit. Mondjuk egyelőre nem is túl nagy a verseny: az eredetileg nem is orgazmus elérésére, hanem csak erekciós zavarok kezelésére piacra dobott hagyományos péniszpumpák mellett igazán csak az utóbbi években lendült fel az orális szexre vágyó férfiak számára tervezett segédeszközök piaca.

Igény bőven akad, megérte ráfeküdni

A nemcsak tanulékony, de tíz különböző fokozatban használható orálisszex-robot működési hátterének tudományos megalapozásáért az ötletgazdának, mint elmondta, mélyen a zsebébe kellett nyúlnia. Ahhoz képest, hogy a kutatók még csak nem is írták rá a nevüket tanulmányra, a munkát 30 ezer dollárért (8,5 millió forintért) vállalták, állítja Sloan. Az összeg persze eltörpül ahhoz képest, amekkora haszonnal a projekt kecsegtet: az Autoblow AI-ra az Indiegogo crowdfunding oldalon több mint 800 támogató eddig 110 ezer dollárt, az eredetileg igényelt összeg 218 százalékat adta össze. Ráadásul a gyűjtés még alig kezdődött el, az adományokat további egy hónapig várják.

A jogi diplomával rendelkező, de életéből a jogászkodásra egyetlen percet sem pazarló Brian Sloan nem bízta a véletlenre a szopórobotgyártást. Miután több különféle szexjátékot is tervezett, négy évvel ezelőtt már sikerrel kampányolt az orálisszex-játék egy korábbi verziójának közösségi finanszírozásáért, és az akkori modell 622 százalékot teljesített. A láthatóan tömegigényeket kielégítő, saját bevallása szerint a világ 50 országában többszáz ezer megrendelőt maga mögé állító feltaláló 2014-ben összesen 381 ezer dollárt gyűjtött.

Természetesen van, akinek ebben a szegmensben is sikerül elbukni. Az Arlan Robotics tavaly ugyancsak közösségi forrásokból szerette volna finanszírozni orális szexre tervezett, szerintük megfizethető árú robotját. A jelek szerint azonban az életnagyságú babára nem volt kereslet, a brit projekt befuccsolt. A 12500 fontos célösszegnek az Arlan Roboticsnak csak a felét sikerült felhajtania, a kampány lezárulása után azt is visszautalták az adakozóknak.

Címlapképünk illusztráció. A szexrobotipar által felvetett tudományos és morális kérdésekkel részletesen az alábbi cikkünkben foglalkoztunk:

link Forrás