KELL: A hátborotva

A BakBlade úgy néz ki, mint egy könnyű kis porszívó, és azt ígéri a felhasználóknak, hogy többé nem kell naponta húsz percet eltölteniük azzal, hogy tükörsimára borotválják a hátukat. 

Nem kis dolog ez, mert a terméket meleg szívvel ajánló felhasználó arra panaszkodik, hogy húsz éve szenved a hátborotválás gyötrelmeitől, ebből pedig kiszámítható, hogy körülbelül 146 000 percet szenvedett a sima hátért, ami testvérek között is megvan vagy száz nap – mennyi mindent lehetne csinálni ennyi idő alatt! 

Az új, forradalmi hátborotvával a művelet naponta csak három percet vesz igénybe, ráadásul az eszközt ellátták egy esztétikus falitartóval is, így nem csupán a csupasz hát örömeit nyújtja, hanem egyúttal a fürdőszoba dísze is lehet. Már a BakBlade 1.0 is letarolta a piacot, a termék holnapján azt állítják, hogy 400 ezer darabot adtak el belőle, a 2.0-ás verzió viszont azt ígéri, hogy olyan sima lehet tőle a hátunk pillanatokon belül, akár az üveg. 

Mindehhez a szabadalmaztatott hárompengés rendszer segíthet hozzá bennünket, amely habbal vagy szárazon is használható, az S alakú, ergonomikusan kialakított nyél pedig a reklám szerint olyan, mintha a kezünk meghosszabbítása lenne. Össze is lehet hajtani, így utazáskor sem kell nélkülöznünk a forradalmi hátborotva áldásait. 

A termék weboldalán néhány másodpercenként felugrik egy ablak, amelyben beszámolnak arról, hogy milyen iramban fogy a portéka. Az elmúlt néhány percben értesülhettem arról, hogy a New York állambeli Deer Parkból, Bronxból, a floridai Newberryből és Utahból is vásároltak a varázsszőrtelenítőből. Ötven dollárért egy egész csomagot adnak, amely a hátborotván kívül tartalmaz egy szőreltávolító tisztítókefét, egy falitartót, kilenc pótpengét és egy férfitörlőt is, ami egy törölköző, de miután a hátborotva elsősorban a férfi vásárlókra számít, elkeresztelték férfitörlőnek. Sima hétköznapi törölközőként nem kéne, de így egyértelmű, hogy KELL. 

Verdikt:

Még nem kell, de bármikor kellhet, ha másnak nem, falidísznek. A nappaliban például jól mutat, szép kék, és jól lehet beszélgetni róla.

Mennyi?

CSAK MOST 49,99 dollár, de a felugró ablak tanúsága szerint úgy viszik, mint a cukrot, le kell csapni rá, mielőtt egy Cottage Grove-i lakos (Minnesota állam) elvinné az utolsót is.

Hol adják?

Kizárólag a hivatalos hátborotva-boltban, a BakBlade weboldalán. 

Mire kell?

Hátat borotválni, egyértelmű.

Mennyire kell?

Egyáltalán nem, de mégis nagyon. Ahogy a reklámban is kiemelik, ezentúl nem kell megkérnünk a barátainkat, hogy borotválják le a hátunkat, ez viszont azzal is járhat, hogy így végül lehetnek barátaink is, így szociális értéke felbecsülhetetlenné teszi (7/10).

Ez itt egy reklám?

Nem, csak KELL.

Mi KELL még?

A világépítők hátborzongató hibái: Középföldén rosszak a hegyek, Westeroson pedig nem is lakhattak annyian!

Nehéz lehet istennek lenni, de az ember olykor megpróbálkozik vele: vannak, akik hobbiból teremtenek világokat, és vannak, akik művészetként vagy gondolatkísérletként kezelik a kérdést. Az ember hajlamos is készpénzként elfogadni, amit olvas, de mi van, ha belegondolunk a részletekbe? Miért néz ki Mordor úgy, ahogy? Merre folynak a folyók? Hányan laknak Westeroson? A földrajz és a geológia megadja a választ.

„Ez mekkora náci szarság. Egy laborpatkánynak érzem magam”

Bobby, Eddy és David 19 éves korukig nem tudták, hogy hármasikrekként születtek, és nevelőszüleiket sem tájékoztatták erről. Később megtudták, hogy egy rejtélyes pszichológiai kutatás alanyai voltak, a soha meg nem jelent tanulmány részleteit viszont 2066-ig titkosították. Most dokumentumfilm készült róluk.