Ilyen napfelkeltét még nem láttál, és valószínűleg soha nem is fogsz

2018.11.22. · tudomány

Alig három óra alatt többször is körbeutazhatja a Földet, aki az Európai Űrhivatallal indul útnak – igaz, csak virtuálisan. A Föld körüli űrutaztatással a Nemzetközi Űrállomás huszadik születésnapját ünneplik. Az űrállomás valódi sebességének 12,5-szeresére gyorsított timelapse videót az ISS-en tartózkodó Alexander Gerst német geofizikus 21375, hat héttel ezelőtt készített felvételből vágta össze. Ez a Föld

A november 19-én közzétett videó segítségével Észak-Afrikából, Dél-Európa, majd a Krím-félsziget érintésével északkelet felé indul a Föld körüli űrutazás. Peking és Sanghaj után éles kanyarral dél felé halad tovább az út, a Csendes-óceánon keresztül Chile déli partjainál, közvetlenül a Nap után bukkan fel újra a szárazföld.

Dél-Amerikát, majd az Atlanti-óceánt észak-keleti irányban átszelve Lisszabonba, majd Európán át Dél-Kelet Ázsiába, onnan pedig Ausztráliába érkezik az utazó. A következő napfelkelte és a perui partok után Közép-Amerikán át újra Európába érünk, és így tovább. Mindezt alig több, mint három óra alatt.

link Forrás