Végeláthatatlan csordában kelnek át az úton a szarvasok Baranyában

Lebilincselő látványban lehetett részük azoknak, akik a megfelelő időben hajtottak a Mohácsot és Sátorhelyet összekötő 56-os úton: akkora szarvacsorda vonul el a kamera előtt, hogy az átkelés két percig tart (és talán még tovább is tartana, ha a rudli vége nem fordul vissza elbátortalanodva). A videót megosztó Rákóczi József szerint csütörtökön készült a felvétel. 

Elképzelhető, hogy ugyanerről a csapatról készült az alábbi drónvideó is Sátorhely határában szerdán. A közzétevő szerint a csorda minden télen összeáll, és együtt vándorolnak a határ mentén Töttös, Bóly, Sátorhely és Udvar vonalában.

A Borsod megyei Mályi Madármentő Állomás szóvá teszi, hogy a szarvasokat a felvételen éppen a drón üldözi az úttestre, de több kommentelő megjegyzi, hogy a környéken gyakoriak a szarvasvonulások az évnek ebben az időszakában, akár van drónfelvétel, akár nincs. Az utak pedig ugye keresztezik az élőhelyeket.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

Kecskefej

Csak nézte, ahogy a húszéves kisfia ott áll teljes harci díszben, vérivó koponyára festett pofával, majd kinövöd ezt is, kicsim, mint a többi hülyeséget.

Az ember veszélyezteti a csimpánzok kultúráját

Az eddig is világos volt, hogy az ember túlszaporodása nem tesz jót a főemlősöknek, de arról most sikerült elegendő adatot szerezni, hogy az emberi közelség elszürkíti a csimpánzok csoportspecifikus viselkedését is. Egyre több érv szól amellett, hogy a természetvédelem a fajok kulturális viselkedését is figyelembe vegye.