Végeláthatatlan csordában kelnek át az úton a szarvasok Baranyában

Lebilincselő látványban lehetett részük azoknak, akik a megfelelő időben hajtottak a Mohácsot és Sátorhelyet összekötő 56-os úton: akkora szarvacsorda vonul el a kamera előtt, hogy az átkelés két percig tart (és talán még tovább is tartana, ha a rudli vége nem fordul vissza elbátortalanodva). A videót megosztó Rákóczi József szerint csütörtökön készült a felvétel. 

Elképzelhető, hogy ugyanerről a csapatról készült az alábbi drónvideó is Sátorhely határában szerdán. A közzétevő szerint a csorda minden télen összeáll, és együtt vándorolnak a határ mentén Töttös, Bóly, Sátorhely és Udvar vonalában.

A Borsod megyei Mályi Madármentő Állomás szóvá teszi, hogy a szarvasokat a felvételen éppen a drón üldözi az úttestre, de több kommentelő megjegyzi, hogy a környéken gyakoriak a szarvasvonulások az évnek ebben az időszakában, akár van drónfelvétel, akár nincs. Az utak pedig ugye keresztezik az élőhelyeket.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

Korrektúra

Hogy hitt szegény az intergalaktikus civilizációban, a jóindulatú, bölcs idegenekben! Nem tudom, hogy viselte volna, ha megtudja, hogy a földönkívüliek kutyazabáló nyegle majmok.

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.