„A bal cipőm nem hajlandó újraindulni” – bedöglött a Nike önbefűző okoscipője

2019.02.22. · TECH

Nem működik a Nike nemrég piacra dobott világszenzáció okoscipője a saját androidos alkalmazásával, miután hibás frissítést adtak ki a 350 dolláros önbefűző lábbeli vezérlő programjára.

A Nike 2017-ben jött ki a Vissza a jövőbe második részében megálmodott önbefűzős cipő első modelljével: a HyperAdapt 1.0 kiskereskedelmi ára még több mint 700 dollár volt. A cipők a Nike Adapt applikációval érkeznek, amellyel az okoscipő tulajdonosa beállíthatja, mennyire tartsanak a fűzők, személyre szabhatja a fényeket (mert igen, világít is a cipő), és még azt is megtudhatja, meddig bírja még a lábbeli akkumulátora.

link Forrás

Ám akik a szériából a kosárlabdázásra tervezett Adapt BB sportcipőt választották, és androidos telefonjuk van, egyik napsról a másikra világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: az app megszűnt működni, ezáltal a cipő is egy csapásra haszontalan tárggyá vált. A legnagyobb probléma az volt, hogy a program egyáltalán nem, vagy csak nehezen ismerte fel a cipőt, míg másoknál hibaüzenetek jöttek a sikertelen firmware-frissítésről. A Google Play áruházban el is öntötték az alkalmazást az 1 csillagos értékelések.

Az egyik felhasználó arra panaszkodott, hogy a program csak a bal cipővel szinkronizálta magát, a jobbat már nem tudta befogni, és ha megpróbálja újrainstallálni és elölről kezdeni, az alkalmazás azt jelzi, hogy a cipő már kapcsolatban van egy másik eszközzel. „A bal cipőm még csak nem is hajlandó újraindulni” – írták egy másik, komikusan hangzó kommentárban, mire egy másik felhasználó azt javasolta, hogy használja a kézi újraindítás lehetőségét mindkét cipőn.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Nike okoscipője ezáltal még a hagyományos butacipőknél is butább lett, kézi fűzők híján ugyanis csak az önbefűző mechanizmussal lehet bekötni. Márpedig a kikötött cipő csak részben tölti be egy cipő funkcióját.

A Nike a Google Playen sorjázó panaszokra azt válaszolta, hogy tudatában van a problémának, és aktívan keresi a megoldást.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:

link Forrás

link Forrás