A laposföldhívők expedíciót szerveznek az Antarktiszra, hogy végső bizonyosságot nyerjenek

2019.03.22. · majom

A Hiszem, amit látok mozgalom oszlopos hívei, akiket nem szabad összekeverni a laposföldhívőkkel, saját bevallásuk szerint egészséges kétellyel viszonyulnak minden, a mainstream tudomány által elismert tényhez: bár nem fogadják el, hogy a Föld lapos, komolyabb vizsgálatokat követelnek, hogy végre választ kapjanak a kínzó kérdésre.

Az egyik bizonyítékot arra, hogy a Föld kerek, az Antarktisz körbehajózásával lehet megszerezni – annál is inkább, mert akkor végre kiderülne, hogy valóban létezik-e az a negyvenöt méter magas jégfal, amely meggátolja, hogy egyszerűen lepotyogjunk a földről,

Jay Decasby gyakorló laposföldhívő szerint egyszerűen meg kell mérnünk az Antarktisz kerületét, és ha iszonyúan nagy távolsághoz jutunk, az bizonyítja, hogy az ott bizony a világ pereme, és minden lehetséges ellenérvet kicsavar a golyóbiznisz karmai közül – szerinte nem véletlen, hogy a jelenlegi szabályozás miatt nem is olyan egyszerű eljutni az Antarktiszra. Decasby szerint a korábbi mérések az ő elméletét igazolják, de a nemzetközi egyezmények létrejöttével szándékosan gátolják, hogy akárki meggyőződhessen róla, hogy hol van a világ vége. Bezzeg a daliás időkben: James Cookkal még nem packázott sem az ENSZ, sem bizonyos úgynevezett tudósok, ő még akadály nélkül körbe tudta hajózni a világot (beszámolója szerint hosszú, egybefüggő jégfallal találkozott, ami Decasby szerint egyértelmű bizonyíték arra, hogy a Föld lapos).

Mindenről a NASA tehet, no de majd most!

Ehhez a társasághoz csatlakozott Logan Paul YouTube-sztár is, aki ugyan nem vallja magát laposföld-hívőnek, de meggyőzhetőnek tűnik, pláne azután, hogy 2017-es botránya után, amikor egy öngyilkos holtteste mellől közvetítette, ahogy a barátaival viccelődnek, rajongóinak száma erősen megcsappant. Ha már YouTube: egy tanulmány szerint a laposföld-hívők pont a Google videómegosztó oldalán szeretnek művelődni. Ashley Landrum, a kutatás vezetője harminc embert faggatott ki a 2017-es laposföld-konferencián, és ők egy kivételével mind a videómegosztón győződtek meg arról, hogy a Föld lapos (két évvel korábban még egyikük sem gondolta ezt így).

A társaság legfőbb érve a gömbölyű Föld ellen az, hogy lám, az Antarktiszon alig járt valaki (pedig jártak épp elegen), akik pedig ott voltak, nem közöltek megbízható információkat. Szerintük Colin O'Brady például nem közölte a GPS-koordinátákat, amikor átvágott az Antarktiszon (egyébként közölte). És hogy kinek állhat érdekében a porhintés bolygónk alakját illetően? A társaság honlapja szerint ezért nem más, mint a NASA felelős – az űrügynökség pedig kizárólag az amerikai hadsereg érdekeit szolgálja ki, méghozzá elég rosszul, mivel egyetlen missziójuk sem járt még sikerrel, ami nem is csoda, mert ők tényleg hisznek abban, hogy a föld nem lapos, ennek megfelelően pedig soha nem is sikerül nekik semmi, legfeljebb a Photoshop használatában jeleskednek.

Ha a társaságnak sikerül eljutnia a világ peremére, végre kiderülhet az igazság – reméljük, hogy működni fog majd az egyébként gömbölyű földre optimalizált GPS-navigáció is - csak arra kell vigyázniuk, hogy ne zavarják a Nagy Öregeket, hiszen az Lovecraft óta köztudomású, hogy a jégfal mögött ők pihennek.