Nemsokára egy nap alatt, ingyen kiszállít bármit az Amazon, de Magyarország megint kimarad a jóból

2019.04.26. · gazdaság

Az idei első negyedévi üzleti jelentésének közzétételekor az Amazon pénzügyi igazgatója, Brian Olsavsky bejelentette, hogy az Egyesült Államokban már 2019 második felében elérhető lesz az ingyenes egynapos szállítás. Ez azt jelenti, hogy az Amazon Prime előfizetőinek már a rendelés leadását követő munkanapon kiszállítják a megvásárolt termékeket, értékhatártól függetlenül. 

Az üzleti jelentése szerint az idei első negyedévben 59,7 milliárd dolláros bevételével és 4,4 milliárd dolláros működési eredményével az előző időszakhoz képest 17 százalékos növekedést produkáló Amazon amerikai prémium ügyfeleinek jelenleg 35 dolláros rendelési értékhatár fölött jár az egynapos ingyenes kiszállítás. 

Olsavsky szerint az év végére az USA-n kívül is elindítanák az új szolgáltatásukat.

Európai korlátok

Az amazon.de oldalain fellelhető szállítási információk szerint Európában jelenleg csak Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Németországban és Luxemburgban működik az egynapos ingyenes kiszállítás – változó rendelési értékhatárokkal, prémium tagoknak. 

photo_camera Amazon-raktár Németországban Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND/dpa Picture-Alliance/AFP

Magyarországról tavaly ősz óta nem lehet igénybe venni még a soknapos ingyenes szállítási lehetőséget sem , míg a lengyelek és a csehek továbbra is élhetnek a lehetőséggel, amennyiben 39 eurónál nagyobb összegért rendelnek. Ráadásul Csehország és Lengyelország szerepel a fizetős egynapos országok listáján, a magyaroknak viszont be kell érniük a 2-4 napos határidővel érkező expressz szállítással, ráadásul pénzért. 

Az Amazonnal korábban az alábbi cikkeinkben foglalkoztunk:

link Forrás
link Forrás
link Forrás