Az amerikaiak többsége nem oktatná iskolákban az arab számokat

Az amerikaiak többsége betiltaná az arab számokat – számolt be a ScienceAlert és az ILFScience mellett több orgánum is egy friss közvéleménykutatás eredményéről.  

A CivicScience nevű közvéleménykutató cég a 3624 fős reprezentatív mintán alapuló felmérésének fő kérdése az volt, hogy „Tanítsák-e az arab számokat az amerikai iskolák a tanterv részeként?”.

A megkérdezettek 56 százaléka nemmel válaszolt. A xenofóbia mértékét felmérni hivatott felmérésben nem magyarázták meg, hogy mik is azok az arab számok.

John Dick, a cég igazgatója a Twitteren azt írta, az eredmény „a legszomorúbb és egyben a legviccesebb bizonyítéka az amerikaiak bigottságának”.

Beszédes az is, hogy a megkérdezett republikánusok 72 százaléka felelte azt, hogy az arab számokat nem kéne tanítani az iskolákban, a demokratáknál „csak” 40 százalék válaszolta ezt. 

Az elfogultság ellenőrző kérdése az volt a felmérésben, hogy „Tanítsák-e az amerikai iskolák természettudományos tantervük részeként George Lemaître katolikus pap elképzeléseit a világ létrejöttéről?”. A demokrata szimpatizánsok 73 százaléka nem tartotta jó ötletnek, hogy az ősrobbanás elméletét kidolgozó belga jezsuita kozmológus Lemaître tanaival közelebbről is megismerkedjenek az amerikai iskolások. 

Korábban hasonló a Qubiten:

A világépítők hátborzongató hibái: Középföldén rosszak a hegyek, Westeroson pedig nem is lakhattak annyian!

Nehéz lehet istennek lenni, de az ember olykor megpróbálkozik vele: vannak, akik hobbiból teremtenek világokat, és vannak, akik művészetként vagy gondolatkísérletként kezelik a kérdést. Az ember hajlamos is készpénzként elfogadni, amit olvas, de mi van, ha belegondolunk a részletekbe? Miért néz ki Mordor úgy, ahogy? Merre folynak a folyók? Hányan laknak Westeroson? A földrajz és a geológia megadja a választ.

„Ez mekkora náci szarság. Egy laborpatkánynak érzem magam”

Bobby, Eddy és David 19 éves korukig nem tudták, hogy hármasikrekként születtek, és nevelőszüleiket sem tájékoztatták erről. Később megtudták, hogy egy rejtélyes pszichológiai kutatás alanyai voltak, a soha meg nem jelent tanulmány részleteit viszont 2066-ig titkosították. Most dokumentumfilm készült róluk.