Az amerikaiak többsége nem oktatná iskolákban az arab számokat

2019.05.20. · majom

Az amerikaiak többsége betiltaná az arab számokat – számolt be a ScienceAlert és az ILFScience mellett több orgánum is egy friss közvéleménykutatás eredményéről.  

A CivicScience nevű közvéleménykutató cég a 3624 fős reprezentatív mintán alapuló felmérésének fő kérdése az volt, hogy „Tanítsák-e az arab számokat az amerikai iskolák a tanterv részeként?”.

A megkérdezettek 56 százaléka nemmel válaszolt. A xenofóbia mértékét felmérni hivatott felmérésben nem magyarázták meg, hogy mik is azok az arab számok.

John Dick, a cég igazgatója a Twitteren azt írta, az eredmény „a legszomorúbb és egyben a legviccesebb bizonyítéka az amerikaiak bigottságának”.

link Forrás

Beszédes az is, hogy a megkérdezett republikánusok 72 százaléka felelte azt, hogy az arab számokat nem kéne tanítani az iskolákban, a demokratáknál „csak” 40 százalék válaszolta ezt. 

Az elfogultság ellenőrző kérdése az volt a felmérésben, hogy „Tanítsák-e az amerikai iskolák természettudományos tantervük részeként George Lemaître katolikus pap elképzeléseit a világ létrejöttéről?”. A demokrata szimpatizánsok 73 százaléka nem tartotta jó ötletnek, hogy az ősrobbanás elméletét kidolgozó belga jezsuita kozmológus Lemaître tanaival közelebbről is megismerkedjenek az amerikai iskolások. 

Korábban hasonló a Qubiten:

link Forrás