Mától magyarul is tudó kiterjesztett valósággal mutatja az utat a Google Térkép

2019.08.08. · TECH

A Google Térkép új Élőkép (Live View) funkciója a kiterjesztett valóság (AR) technológia révén, a valós környezetbe vetített nyilak és irányok segítségével mutatja a mobillal tájékozódnak, merre kell haladni ahhoz, hogy a felhasználó elérje az útvonaltervezővel megjelölt célt. 

A Google közleménye szerint a szolgáltatás a nagyvárosok mellett minden olyan helyen is használható, ahol az Utcakép, azaz a Street View szolgáltatás is működik. Vagyis leginkább a lakott területeken és környékükön.

A funkció használata egyszerű: a térképalkalmazást megnyitva a felhasználó konkretizálja úticélját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az Élőkép gombra koppint, aztán okostelefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google Térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni. Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az „Élőkép” gombra kattintani.

photo_camera Forrás: Google

Mostanáig a kiterjesztett valóság csak a Google Térkép helyi idegenvezetői (Local Guide) és a Google Pixel felhasználók számára volt elérhető tesztelésre, mostantól azonban már az ARCore-t támogató androidos telefonokon és ARKit-et támogató iPhone-okon is rendelkezésre áll béta üzemmódban – a teljes eszközlista itt érhető el.

Kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás