Te is ott leszel Magyarország legnagyobb társasjátékos fesztiválján?

2019.11.18. · majom

Most hétvégén, november 23-24-én rendezik meg Magyarország legnagyobb társasjátékos rendezvényét, a modern családi, felnőtt- és gyerektársasjátékok országos fesztiválját, a Társasjátékok Ünnepét. Immár nyolcadik éve várják a szervezők a társasjátékosok szerelmeseit és az újonnan érdeklődőket. A hatalmasra nőtt rendezvénynek idén is a Lurdy Ház biztosítja a helyszínt, ahol 450 asztal, 80 játékmester, és több mint 1000 kipróbálható társasjáték várja majd a látogatókat kilenc termeben, 3500 négyzetméteren.

A rendezvényen társasjátékos egyesületek és kiadók szakavatott játékmesterei segítenek majd eligazodni a számtalan társasjáték között, és segítenek megtalálni mindenkinek a neki való társasjátékot. A Társasjátékok Ünnepét hagyományosan az esseni Spielfest utánra időzítik, így az ott megjelent nemzetközi újdonságokat is meg lehet tekinteni a Mini Essen teremben. 

photo_camera Fotó: Nebuló XXI. Alapítvány

A fejlesztői teremben pedig kipróbálhatók lesznek még nem kiadott, fejlesztés alatt álló társasjátékok, így bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a társasjátékalkotás kulisszatitkaiba is. Ezen kívül a rendezvény helyszínén rendezik meg a Társasjátékos Olympia döntőit, amit egyébként élőben a neten is lehet majd követni.

photo_camera Fotó: Nebuló XXI. Alapítvány

A Társasjátékok Ünnepe a Nebuló XXI. Alapítvány és a Gémklub szervezésében, a Gémklub, a Piatnik főtámogatásával, a Delta Vision és Regio Játék támogatásával valósul meg. A szervezők várják mindazokat, akik még csak most ismerkednek vagy újraismerkednek a társasjátékozással. Családokat, baráti társaságokat, egyedülállókat, iskolai csoportokat, társasjáték-fejlesztőket, illetve azokat, akik csak egy tartalmas hétvégi programot szeretnének, vagy kedvezményesen akarják megvásárolni a karácsonyi ajándékot.

photo_camera Fotó: Nebuló XXI. Alapítvány

A rendezvény kétnapos, de lehet venni napijegyet elővételi kedvezménnyel, van családi jegy, és 7 éves kor alatt ingyenes a részvétel!

Itt vannak videók korábbi évekről, amik bemutatják a rendezvény hangulatát. Találkozzunk a helyszínen!