Végleg bezárhatják a hamburgi kutatólaboratóriumot, ahol horrorisztikus majomkísérleteket végeztek

2019.11.18. · majom

A Hamburg melletti Farmakológiai és Toxikológiai Laboratórium (LPT) 2020. február 29-én végleg lehúzza a rolót, a brutálisan kegyetlen állatkísérletek nem folytatódnak tovább – adta hírül az NDR1 hamburgi közszolgálati csatorna november 15-én, pénteken. A laboratóriumi egység bezárására az LPT belső vállalati levelezéséből derült fény. 

Mint arról a Qubiten egy hónapja beszámoltunk, az inkriminált hamburgi laboratóriumban rendszeresen végeztek majmokon, kutyákon és macskákon barbár kísérleteket, az állatokat méltatlan körülmények között tartották. Mindez úgy derült ki, hogy a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportok aktivistái inkognitóban beépültek a toxikológiai laboratórium munkatársai közé, majd 2018-ban és 2019-ben készített rejtett kamerás felvételekkel leplezték le az intézményben folyó, munkának csúfolt nettó állatkínzás körülményeit. 

A sokkoló felvételen a saját ürülékükben és vérükben fetrengő, beteg és megviselt állatok és a ketreceikben zavartan viselkedő, rettegő majmok láthatók. Az állatvédők a nyakuknál kikötözött, fémeszközökkel döfködött, veréssel kordában tartott állatokat is rögzítettek, és egy alkalommal még az is látható, ahogy egy ember az ajtókerethez csapja az egyik majom fejét. 

A kiszivárgott videó hatalmas felháborodást keltett világszerte. Németországban mintegy tízezres tömeg tüntetett a laboratórium ellen, a bezárását követelve. Az LPT gyakorlata ellen a világhírű primatológus, Jane Goodall is felszólalt. A Cruelty Free Internationalnek azt mondta, 

„A videón látható jelenetek a legdurvábbak és legembertelenebbek tettek közé tartoznak, amelyeket emberek főemlősök, kutyák és macskák ellen elkövetnek. A szóban forgó laboratóriumban tapasztalt körülmények egyenlőek a földi pokollal. Az efféle állatkínzás a 21. században nem tartható, és azonnal véget kell neki vetni. Ilyen orvosi kísérleteket nem lenne szabad a majmokhoz, kutyákhoz és macskákhoz hasonló, bonyolult és érző lényeken végezni. Mára már a patkányokról is bizonyították, hogy intelligensek, és képesek fájdalmat és félelmet érezni. Az állatok nem tudnak magukért kiállni, nekünk kell felszólalnunk az érdekeik védelmében.” 

Miközben az NDR1 csatorna a laboratórium felszámolásáról adott hírt, egyes pletykalapokban attól tartanak, hogy a brutális kínzásokról pillanatok alatt elhíresült laboratórium máshová menekíti át a telephelyét. A Mirror a brit Green Party értesüléseire alapozva vetette fel ezt a lehetőséget. A híradások egyébként a laboratórium bezárásával kapcsolatban is ellentmondásosak. A brit hírek szerint félő, hogy az LPT egy tetemesebb bírsággal megússza a brutális állatkínzást.

Korábban a témában a Qubiten:

link Forrás