A Lego 2030-ig áttér a bioműanyagokra

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A Lego tíz éven belül átáll az újrahasznosított és biológiai alapú anyagok használatára – idézte a Telegraph Niels B. Christiansent, a dán játékgyártó vezérigazgatóját. 

Ezek szerint a jelenleg több mint 90 százalékban a kőolajszármazék akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) műanyagból készülő játékok 2030-ra kizárólag újrahasznosított és bioplasztikból készülnek. 

A Telegraph emlékeztet arra, hogy a Lego már 2018-ban bejelentette, hogy fokozatosan átáll a bio-polietilénekre, és 2025-re maradéktalanul környezetbarát termékeket dob csak piacra, de még tavaly is csak kevesebb mint 2 százalék volt a bioplasztikok felhasználásnak aránya. 

Niels B. Christiansen, a Lego vezérigazgatója január 30-án a nürnbergi Nemzetközi JátékvásáronFotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance/AFP
Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: