Készen állsz a jövő megváltoztatására? Az EIT Health fiatal magyar innovátorok jelentkezését várja!

2020.10.20. · hirdetés

Érdekel az innováció, az egészségügy és a saját vállalkozás lehetősége?

Akkor ott a helyed az idei EIT Health Innovation Days-en, amely célja fiatal egyetemi hallgatók bevezetése az egészségügyi innovációk komplex világába Magyarországon és további 21 országban.

Az i-Days-en egészségügyi kihívásokkal találkozhatnak a jelentkezők, amelyeket multidiszciplináris csapatokban kell majd megoldaniuk. Az eseményen design thinking training-en és pitch coaching-on vehetnek részt a fiatal innovátorok, valamint páciensekkel és felhasználókkal találkozhatnak, akik tapasztalataikat megosztják velük, ezzel is segítve a csapat munkáját. Mindemellett inspiráló előadók, szakmai zsűri és induló vállalkozások képviselői vesznek részt az eseményen, akiktől saját példájukon keresztül hallhatnak az induló egészségügyi vállalkozások sikeressé tételéről.

Az eseményen való részvételhez nem szükséges előképzettség vagy háttértudás - a lelkesedés a fontos!

„Ebben az évben bebizonyosodott, hogy mennyire fontosak az egészségügyi innovációk, és milyen eredményes lehet, ha különböző területek szakemberei együtt dolgoznak ki egy egészségügyi megoldást. Az EIT Health i-Daysen tehetséges fiatalokat látunk vendégül, hogy megismerkedjenek a legújabb innovációkkal és megtanulják, hogyan lehet áttörő fejlesztéseket létrehozni. A fiatalok gyakran bebizonyítják, hogy koruk ellenére kiváló megoldásokat tudnak alkotni, amelyek potenciálisan megvalósíthatók a piacon, sokszor nem csak európai, hanem szélesebb léptékben és segíthetnek világszerte a felhasználóknak és szakembereknek egyaránt. " - mondta Dr. Sík Attila, az EIT Health pécsi RIS Hub-jának vezetője, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének vezetője.

Ebben az évben Európa 22 országban összesen 35 i-Days-t szerveznek az EIT Health hálózat vezető egyetemei, startup inkubátorai és top egészégügyi vállalatai. Az események több mint 50%-ára Európa közép-keleti és a déli régióiban kerül sor online és offline formában egyaránt.

Az i-Days során három győztes csapatot hirdet a zsűri, az első helyezett pedig meghívót kap az EIT Health Innovation Days nyerteseknek szóló rendezvényére, ahol szakértői támogatással és útmutatással folytathatják ötletük továbbfejlesztését.

Jelentkezz a magyarországi i-Daysre, és indulj el az egészségügyi innovátorok útján!

Helyszínek és időpontok:

  • Semmelweis Egyetem, Budapest: 2020. november 5.
  • EIT Health Hub, Pécs (Pécsi Egyetem, Transzdiszciplináris Kutatások Intézete): 2020. november 3.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Ezen a linken keresztül lehet jelentkezni az eseményre. A részvétel ingyenes.

További információk a programról:

link Forrás