Feltörték a T-Mobile-t, több mint százmillió felhasználó adataihoz jutottak hozzá

2021.08.16. · TECH

A T-Mobile amerikai divíziója bejelentette: ki fogják vizsgálni azt a fórumbejegyzést, amelyben valaki azt írta, hogy rengeteg személyes adatot árul. Bár a bejegyzés szerzője nem említette a T-Mobile-t, az eladó azt mondta a Vice-nak, hogy több mint 100 millió embert érintő adatokat szereztek be, amelyek a T-Mobile szervereiről származtak.

Hogy milyen adatokról van szó? A fórumbejegyzés szerzője azt állítja, hogy társadalombiztosítási számokról, nevekről, lakcímekről, IMEI-azonosítókról és jogosítványadatokról. A Vice Motherboard megvizsgálta az adathalmazból kinyerhető mintákat, és megerősítették, hogy valóban pontos információkat tartalmaznak a T-Mobile ügyfeleiről.

Az underground fórumon, ahol az adatok értékesítése zajlik, az eladó 6 bitcoint, azaz nagyjából 270 ezer dollárt kér 30 millió társadalombiztosítási számért és vezetői engedélyért. Az eladó szerint a többi adatot magánúton értékesítik.

„Azt hiszem, közben rájöttek, mert elvesztettük a hozzáférést a backdoor szerverekhez.”

– írta a fórumozó a Vice-nak egy csetüzenetben, amikor a T-Mobile lehetséges reakciójáról kérdezték. Bár úgy tűnik, hogy azóta kirúgták őket a feltört szerverekről, már letöltötték azokat az ügyféladatokat, amikhez hozzáférhettek.

„Tisztában vagyunk az underground fórumon tett kijelentésekkel, és aktívan vizsgáljuk azok érvényességét. Jelenleg nincs információnk, amit megoszthatnánk.”

mondta a történtekről a T-Mobile a Vice Motherboardnak. A jogsértés mértékével kapcsolatos kérdésekre nem válaszoltak.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás