175 embert menekített ki Afganisztánból a Facebook

2021.09.02. · TECH

A BBC beszámolója szerint Mexikó városban szállt le az a repülőgép, amelyek fedélzetén a Facebook dolgozói és családtagjaik mellett újságírók is elhagyták Afganisztán fővárosát.

A mexikói kormány szerint a menekültek, köztük 75 gyerek szerdán, szeptember 1-én érkeztek meg az országba.

A Facebook szóvivője a BBC-nek az nyilatkozta, hogy a cég alkalmazottainak és partnereinek kimenekítése mellett abban is közreműködött, hogy az életveszélyben lévő újságírók is elmenekülhessenek Kabulból. A cég a feszült helyzetre hivatkozva nem kívánt több információt nyilvánosságra hozni az akcióról.

Afganisztánból menekült család a Benito Juarez nemzetközi repülőtéren Mexikó városban augusztus 25-én
photo_camera Afganisztánból menekült család a Benito Juarez nemzetközi repülőtéren Mexikó városban augusztus 25-én Fotó: PEDRO PARDO/AFP

Nathaniel Gleicher, a Facebook biztonsági vezetője egy korábbi Twitter-üzenetében azt állította, hogy az afganisztáni felhasználóiknak készítettek egy új funkciót, amellyel egyetlen kattintással zárolhatják a profiljukat, hogy senki se férhessen hozzá, és letölteni se tudjon semmilyen információt róluk, továbbá az idővonaluk is üressé váljon. A Facebook továbbra sem engedi meg a tálib tartalmak megosztását.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás