Saját okosórát fejleszt a Google, 2022-ben jön a Pixel Watch

2021.12.07. · TECH

Sajátmárkás androidos okosórán dolgozik a Google, 2022-ben kerül a boltokba – írja a céghez közeli forrásokra hivatkozva az Insider. A Google-nek évtizedes múltja van a hardverfejlesztésben – elég a Pixel telefonokra és a Nexus tabletekre gondolni –, de az okosóra-gyártásba eddig nem kóstoltak bele.

Bár a Google nemrég 2,1 milliárd dollárért felvásárolta az okosóra- és okoskarkötő-gyártó Fitbitet, a Rohan kódnevű órán nem ők, hanem a Pixel telefonokat fejlesztő csapat dolgozik. A Google vélhetően ugyanannak a célcsoportnak szánja az órát, és a céljuk is ugyanaz vele: bemutatni az androidos eszközökből kihozható maximumot.

A Rohan – írja a Verge – várhatóan drágább lesz a Fitbit okosóráinál; az eszközt az Apple Watch konkurenciájának szánják. Az alapszintű egészségügyi és fitneszfunkciókon kívül – mint például a lépésszámlálás és szívritmusfigyelés – az óra kihasználja majd az újratervezés alatt álló Wear OS (kódnév: Nightlight) képességeit is.

A Wear OS új, 3-as verzióját a Google a Samsunggal együttműködve fejleszti. A Wear OS 3 ma még csak a Samsung Galaxy Watch 4-gyel kompatibilis, ami az operációs rendszer erősen módosított verzióját futtatja.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás

link Forrás