Késhet az új Apple Watch megjelenése

2021.09.01. · TECH

Néhány napja jelentették be, hogy újratervezhetik az Apple Watch formatervét, de a dizájnváltás miatt a hetedik generációs okosóra alighanem késve, vagy korlátozott számban fog a boltokba kerülni – írja a Bloomberg.

Az Apple várhatóan a következő hetekben fogja bemutatni az új hardvereit – az új Maceket, iPad- és iPhone-modelleket, az új AirPodot, és természetesen az új okosórát. A hírek szerint az Apple Watch Series 7 nagyobb kijelzőt és erősebb processzort kap, de a modellfrissítés fennakadásokat okozott a gyártásban.

A Nikkei korábbi cikke szerint az Apple Watch 7 gyártási nehézségei az okosóra komplexitására vezethetők vissza. A lap úgy tudja, hogy az első széria gyártása a múlt héten kezdődött, de a vállalat nem volt elégedett a legyártott darabszámmal.

A Bloomberg úgy értesült, hogy az új óra kijelzője más laminálási technológiát használ, ami közelebb hozza a képernyőt az óra üvegéhez. A hetedik szériás okosórából 41 és 45 milliméteres modellek készülnek, de az új kijelzőtípus gyártása fennakadásokat okozott a termelésben.

Nem ez lenne az első ilyen eset: az Apple Watch első, 2015-ben kiadott verziójának megjelenését is gyártási problémák miatt halasztották el. Mivel az Apple még nem közölte, hogy a Series 7 mikor kerül a boltokba, van idejük eldönteni, hogy alacsonyabb darabszámú nyitókészlettel, vagy a megjelenés elhalasztásával készüljenek a premierre.

Az Apple mai bevételeinek több mint 11 százaléka hordozható eszközökből, okosotthon-elektronikákból és egyéb kiegészítőkből származik; ez az arány 2015-ben, az első Apple Watch megjelenésének évében csupán 4 százalék volt.

Az Apple szóvivője nem kommentálta a Bloomberg értesülését.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás