Egy olasz régió 2000 eurót ad azoknak a pároknak, akik oda szervezik az esküvőjüket

2022.03.01. · gazdaság

Olaszország Lazio régiójának tanácsa úgy döntött, hogy 2000 euróval (kb. 750 ezer forinttal) hozzájárul azoknak a pároknak az esküvői költségeihez, akik a régió területén belül terveznek összeházasodni 2022-ben. Ezzel a helyi esküvőszervezői szektort igyekeznek megmenteni a koronavírus-járvány gazdasági következményeitől.

A „Lazióban szeretettel” nevű kezdeményezésre minden olasz és külföldi állampolgár jogosult, aki 2022. december 31-ig templomi vagy polgári házasságkötést tervez a régióban, amelynek székhelye a főváros, Róma.

link Forrás

A párok ettől a héttől kezdve nyújthatják be kérelmüket a támogatásra, legfeljebb öt számlával, és ha a régiós tanács elfogadja a kérelmet, 2000 eurós visszatérítést kapnak a különböző esküvői szolgáltatások költségére – ide tartozik az esküvőszervezői díj, valamint az esküvői ruhák, helyszínek, vendéglátás, díszek és fotós-videós szolgáltatások ára vagy az autókölcsönzés is.

Miközben csak 2019-ben több mint 15 ezer pár kötött házasságot Lazióban, a járvány kezdete óta eltelt több mint két évben nagyjából 9000 esküvőt tartottak a régióban. A tanács összesen 10 millió eurót különített el a kezdeményezésre (ez 5000 esküvő támogatására elég), és a visszatérítésre 2023. január végéig, vagy az alap kimerüléséig lehet jelentkezni.

„A programra azért van szükség, hogy támogassuk egy olyan ágazatot, amely súlyosan megszenvedte a gazdasági válságot. A jelentős beruházást a turisztikai ágazatot is szem előtt tartva hoztuk létre, azzal a tudattal, hogy bükszélkedhetünk régiónk minden részével, amelynek számos helyszíne a világ legvarázslatosabb és leggyönyörűbb helyszínei közé tartozik, köszönhetően a páratlan kulturális örökségnek” – mondta a Guardiannek Nicola Zingaretti, Lazio régió elnöke.